Ďurica je zvedavý na City Arenu a dúfa, že bude vypredané

NETKY.SK • 10 November 2015, 16:25 • 2 min
Ďurica je zvedavý na City Arenu a dúfa, že bude vypredané

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák zaradil do menoslovu hráčov na záverečné dve vystúpenia v tomto kalendárnom roku proti Švajčiarsku (hrá sa v piatok 13. 11. v Trnave) a Islandu (v utorok 17. 11. tiež o 20.45 h v Žiline) aj Jána Ďuricu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný obranca ruského Lokomotivu Moskva naposledy nastúpil v najcennejšom drese 31. marca v domácom víťaznom prípravnom súboji s Českom (1:0). V aprílovom dueli ruskej ligy proti Torpedu Moskva si zranil slabiny a následne sa v Helsinkách podrobil operácii. Hoci skúsený stopér figuroval v nominácii A-tímu SR aj na októbrové dva duely proti Bielorusku a Luxembursku v úspešnej kvalifikácii ME 2016, na trávnik sa ešte nedostal. Po vynechaní dovedna piatich duelov reprezentácie by tentoraz pri novembrovom zraze chcel byť v súbojoch proti Švajčiarsku a Islandu pri tom aj ako priamy aktér na trávniku.


"V prvom rade som rád, že v Lokomotive opäť hrávam a mám dôveru trénera Igora Čerevčenka. V nedeľu sme zvíťazili v ťažkom dueli 2:0 nad Zenitom Petrohrad, ktorý už v Lige majstrov 2015/2016 postúpil zo skupinovej fázy do jarných vyraďovacích bojov. Teší ma, že sme mu v tabuľke odskočili na štyri body a priblížili sa lídrovi CSKA Moskva na rozdiel šiestich bodov. Proti Zenitu sme bojovali jeden za druhého a hrali ako kolektív," povedal pred zástupcami médií na pondelňajšom zraze reprezentácie v Senci Ján Ďurica a pokračoval: "Pokiaľ ide o národný tím, ja som už dokázal, že do tohto mužstva patrím. Určite bolo iba otázkou času, kedy sa v ruskom klube opäť dostanem do zápasového tempa. Za Lokomotiv už pravidelne nastupujem, čo sleduje určite aj tréner Ján Kozák. Naposledy sme po výbornom výkone zdolali Zenit a ja som rád, že s dobrým pocitom som mohol prísť na tento novembrový zraz reprezentácie." Na otázku, aký je jeho zdravotný stav, skonštatoval: "Noha sem-tam ešte zabolí, ale ide skôr o bolesť po operácii. Žeby mi to nejakým spôsobom vadilo pri hre, tak to nie."


Po úspešne zvládnutej kvalifikácii a priamom postupe na budúcoročný kontinentálny šampionát do Francúzska môžu byť blížiace sa prípravné duely aj akousi oslavou pre slovenský futbal. "Proti Švajčiarom navyše hráme na novom, respektíve zrekonštuovanom štadióne v Trnave. Sám som zvedavý, lebo v tejto novej City Arene som ešte nebol. Dúfam, že bude vypredané a ľudia nás prídu podporiť. V Žiline, kde to už poznáme z eliminačných bojov, odohráme posledný zápas v tomto roku. Verím, že sa rozlúčime s víťazstvom," poznamenal rodák z Dunajskej Stredy, ktorý dosiaľ nastúpil v drese A-tímu SR 74-krát a strelil v nich štyri góly.


Ján Ďurica sa teší na konfrontácie s kvalitnými protivníkmi. "Aj keď ide ´len´ o prípravné zápasy, urobíme všetko, aby sme podali dobré výkony a dosiahli úspešné výsledky. Švajčiarsko aj Island sú rovnako ako my už istými účastníkmi budúcoročných majstrovstiev Európy. Je dobré, že si môžeme zmerať sily s takýmito mužstvami. Nikdy neviete, či ich nedostanete aj priamo do skupiny na ME 2016. Keď sa tak náhodou stane, už budeme poznať ich hru aj to, s kým máme do činenia," dodal dôrazný slovenský stopér.


ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies