Ďurica je späť a dôveruje Kozákovi

NETKY.SK • 7 Október 2015, 15:32 • 2 min
Ďurica je späť a dôveruje Kozákovi

SENEC - Okrem krídelníka Vladimíra Weissa sa v októbrovom asociačnom termíne do kádra slovenskej futbalovej reprezentácie po zranení vrátil aj stopér Ján Ďurica.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný (nar. 10. decembra 1981) na klubovej úrovni stredný obranca moskovského Lokomotivu pre chirurgický zákrok ľavej slabiny bol vypojený z akcie od apríla 2015.

"Najväčšie problémy mi spôsoboval čas, ktorý pracoval proti mne. Človek celý život hrá, nie je zvyknutý na zdravotné indispozície... Nebudem klamať, bolo to náročné. Päť mesiacov je dlhá doba," priznal v Senci rodák z Dunajskej Stredy. "Občas to ešte pobolí. Išlo o ťažkú operáciu, sval potrebuje čas," dodal Ďurica. Počas vynútenej pauzy mu podľa jeho vlastných slov pomohli u ruského zamestnávateľa a za najväčšiu oporu, samozrejme, označil svoju rodinu: "Bez nej by to bolo v takýchto chvíľach horšie zvládnuteľné."

Bývalý zadák Petržalky či Saturnu Moskovská oblasť sa od návratu do tréningového procesu (koncom septembra) zatiaľ dvakrát objavil na lavičke náhradníkov Lokomotivu, ale do stretnutia najvyššej ruskej súťaže ešte od zotavenia nezasiahol. Práve absentujúca herná prax teda môže stáť medzi Ďuricom a miestom v základnej zostave v piatkovom zápase proti Bielorusku (Žilina, 20.45 h) v predposlednom deviatom kole C-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska.

Sedemdesiatdvanásobný reprezentant však pri výbere úvodnej jedenástky plne dôveruje hlavnému trénerovi A-tímu SR Jánovi Kozákovi. "Idem do toho. Nemám dôvod báť sa, no aj keď nenastúpim, nič sa nedeje. Teší ma, že som v kolektíve. Je len na koučovi, ak mi povie: 'Vidím, že ešte nemôžeš.' Myslím si, že lodivod sa zakaždým rozhodne správne, veď najlepšie sleduje, ako sa hráč cíti," tvrdil Ján Ďurica.

Dlhší výpadok môže slovenskému stopérovi skomplikovať pozíciu v moskovskom klube, čo si uvedomuje aj samotný Ďurica. Ani z tohto však ostrieľaný futbalista nerobí tragédiu: "Lokomotivu sa darí, takže by asi bolo nespravodlivé, keby kormidelník teraz niečo zmenil, aj čo sa týka zloženia defenzívneho radu. Počkám si na šancu. Treba byť pokojný, drieť na sebe a príležitosť príde."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies