Ďurica a Pekarík: Rusi na ME nebudú takí stiahnutí

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 09:05 • 2 min
Ďurica a Pekarík: Rusi na ME nebudú takí stiahnutí

TRNAVA - Prvé vystúpenie slovenskej futbalovej reprezentácie v kalendárnom roku 2016, v ktorom sa predstavia na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla), sa v piatok večer proti Lotyšsku skončilo nerozhodne.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera A-tímu SR Jána Kozáka síce mali v prípravnom súboji v trnavskej City Arene hru vo svojej moci, ale súper z Pobaltia utvoril nepriepustnú hrádzu a nedovolil favorizovaným Slovákom skórovať.


"Lotyši si do Trnavy prišli po bod, to aj potvrdili. V niektorých fázach hry boli ôsmi či deviati vo vlastnej šestnástke. Cez ich obranný val sa naozaj veľmi ťažko dostávalo. Myslím si, že z našej strany tam bolo zopár pekných akcií. Keby sme ich dotiahli do konca, tak to mohlo byť veselšie," vyjadril sa po stretnutí pravý obranca slovenského národného tímu Peter Pekarík. Ďalší skúsený zadák Ján Ďurica k bezgólovému duelu, ktorý na Štadióne Antona Malatinského sledovalo 12 405 divákov, poznamenal: "Veľmi dobre sme kombinovali. Škoda, že sme nevyhrali. Je to však len príprava. Obrana Lotyšska bola prehustená, ťažko sa tam nachádzal priestor na finálnu prihrávku, jedenásti sa bránili. Ich hráči boli vysokí i dobre stavaní, v tomto mali možno prevahu. Proti takému súperovi je to potom náročné. Budeme však na tom pracovať na tréningoch. Nemohli sme hrať dlhé lopty na Michala (Ďuriša, pozn.), lebo vpredu bol sám. My sme mali nejaké šance i strely, oni hrali len na kontry, vzadu sme si však dávali pozor."


Piatkový protivník mal byť vhodnou previerkou na hráčov Ruska, proti ktorým nastúpia futbalisti Slovenska v základnej skupine kontinentálneho šampionátu v krajine "galského kohúta". "Rusi majú určite ofenzívnejšie ladené mužstvo. S určitosťou nebudú takí stiahnutí, ako boli teraz v Trnave Lotyši. Na majstrovstvách Európy bude duel s Ruskom úplne o niečom inom," tvrdí 29-ročný hráč nemeckej Herthy Berlín Pekarík, ktorý sa po zranení ramena, následnej operácii a nútenej pauze vrátil po šiestich mesiacoch do národného mužstva. "Každý zápas je iný. Samozrejme, že Rusi majú oveľa väčšiu kvalitu ako Lotyši," skonštatoval 34-ročný Ján Ďurica, ktorý ruský futbal dokonale pozná - pôsobí v tamojšom klube Lokomotiv Moskva.


Obaja dlhoroční reprezentanti, ktorí majú na konte dohromady už 141 štartov v najcennejšom drese (Ďurica 77, Pekarík 64), sú už myšlienkami pri následnom prípravnom stretnutí - v utorok 29. marca v Dubline s domácim Írskom. "Myslím si, že je tu dostatočný čas na regeneráciu. A Írsko? Skvelé mužstvo a hráči, ktorí takmer všetci pôsobia v anglickej lige. Je to veľmi kvalitný súper, určite nás dostatočne preverí. Očakávam úplne iný duel ako proti Lotyšom," uviedol Peter Pekarík. Jeho o päť rokov starší reprezentačný spoluhráč pripomenul, že na Írov je potrebné sa pripraviť maximálne zodpovedne. "Jasné, že v Dubline bude vypredané, pôjde o úplne iný zápas ako ten proti Lotyšsku. Vieme, akí vedia byť írski fanúšikovia, atmosféra bude určite vynikajúca. Na toto stretnutie sa už teším," dodal Ján Ďurica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies