Durant po vážnom rozhodnutí: Reprezentácia bola terapia

NETKY.SK • 23 August 2016, 13:35 • 2 min
Durant po vážnom rozhodnutí: Reprezentácia bola terapia

RIO DE JANEIRO - Čerstvo už dvojnásobný olympijský šampión Kevin Durant priznal, že účinkovanie v americkej basketbalovej reprezentácii zakončené ziskom zlatej medaily na hrách v Riu de Janeiro malo naňho blahodarné účinky. V júli totiž uzrela svetlo sveta jeho dohoda s Golden State Warriors, čo sa v konkurenčnej Oklahome nestretlo s nijakým nadšením. Hoci to nerád priznáva, na negatívne ohlasy je citlivý a musel si "vyžrať" kritiku od fanúšikov, ktorí ho dovtedy oslavovali.

slovakia

left justify in out

"Po veľkej životnej zmene pre mňa reprezentácia bola ako terapia. Uľahčilo mi to život. Byť v prostredí, kde vás ľudia akceptujú a nezaujíma ich nič iné iba priateľstvo, je presne to, čo som potreboval," citoval The Vertical 27-ročného krídelníka Duranta, ktorý sa 30 bodmi podpísal v Riu pod hladké finálové víťazstvo nad Srbskom 96:66. Podotkol, že nápomocný mu bol najmä asistent trénera Monty Williams. "Dennodenne mi prízvukoval: 'Nedovoľ nikomu pokaziť ti radosť'."

Rodák z Washingtonu po pôsobení v klube Oklahoma City Thunder (2007 - 2016) podpísal s Golden State kontrakt na dva roky v hodnote 54,3 milióna dolárov, aby v snahe o svoj prvý titul v NBA spojil sily s ďalšími skvelými strelcami Stephenom Currym a Klayom Thompsonom. Durant má kariérne priemery 27,4 bodu, 7 doskokov a 3,7 asistencie na zápas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies