Durant nepomôže USA na svetovom šampionáte

NETKY.SK • 8 August 2014, 12:14 • 2 min
Durant nepomôže USA na svetovom šampionáte

NEW YORK - Basketbalová reprezentácia USA prišla pred začiatkom MS o Kevina Duranta. Tímu nepomôže na ceste za obhajobou titulu pre fyzickú i psychickú vyčerpanosť. Rozhodnutie oznámil samotný hráč, informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie, pretože som hrdý, keď môžem reprezentovať svoju krajinu," uviedol Durant, ktorý má na konte zlato z OH 2012 a svetového šampionátu 2010. "Počas tréningového kempu som si uvedomil, že nedokážem naplniť svoje povinnosti v tíme. Potrebujem urobiť krok späť a vziať si nejaký čas, aby som bol pripravený na nasledujúcu sezónu NBA," vysvetlil najužitočnejší hráč ligy.

 

Obhajcovia titulu sa v závere mesiaca presunú na Kanárske ostrovy, kde nastúpia 26. augusta proti Slovinsku a potom už zamieria do Bilbaa, kde ich čakajú zápasy v základnej skupine MS. Svetový šampionát, na ktorom sa predstaví 24 tímov, sa vo viacerých španielskych mestách začne 30. augusta a finále je na programe 14. septembra v Madride.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona