Durant, Love, Howard, Harden či Curry nechcú chýbať na Svetovom Pohári

NETKY.SK • 25 Február 2014, 15:44 • 2 min
Durant, Love, Howard, Harden či Curry nechcú chýbať na Svetovom Pohári

COLORADO SPRINGS - Američania budú v Španielsku obhajovať triumf spred štyroch rokov.

slovakia

left justify in out

Kevin Durant, Kevin Love, Stephen Curry, Damian Lillard, Anthony Davis, James Harden, Paul George a Dwight Howard by nemali chýbať v reprezentácii USA na tohtoročných majstrovstvách sveta, ktoré sa v Španielsku 30. augusta - 14. septembra premiérovo uskutočnia pod názvom Svetový pohár. Spomenuté okteto hráčov vystúpilo vo videoprezentácii na oficiálnom YouTube kanáli Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) po názvom "Títo chcú byť v Španielsku 2014".

 

Strešná organizácia amerického basketbalu USA Basketball zverejnila ešte v januári širšiu 28-člennú nomináciu obhajcov na dve vrcholné mužské podujatia v nasledujúcich dvoch rokoch - SP 2014 a olympijské hry 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. 

 

Durant doviedol favorizovaných Američanov k titulu pred štyrmi rokmi na svetovom šampionáte v Turecku a potom získal zlato na olympijských hrách v Londýne 2012 - v oboch prípadoch ako spoluhráč Kevina Loveho. Kouč Mike Krzyzewski má z čoho vyberať, do záverečnej nominácie sa zmestí tradične iba dvanásť mien. Viacerých špičkových hráčov trápia v tejto sezóne zdravotné problémy, v lete si preto odpočinú a nepocestujú na Pyrenejský polostrov. 

 

Basketbalisti USA pred štyrmi rokmi v Turecku zvíťazili vo všetkých deviatich zápasoch vrátane finálového proti domácemu výberu. Za najužitočnejšieho hráča vyhlásili Kevina Duranta. Bol to dlhoočakávaný triumf Spojených štátov, ktoré naň čakali od prvenstva v Kanade 1994. Medzitým vystúpili na najvyšší stupienok reprezentanti bývalej Juhoslávie (Atény 1998), Srbska a Čiernej Hory (Indianapolis 2002) a Španielska (Japonsko 2006). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona