Duran Duran vydajú v septembri nový album

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 14:43 • 2 min
Duran Duran vydajú v septembri nový album

LONDÝN - Anglická kapela Duran Duran vydá v septembri svoj 14. album. Na očakávanej štúdiovke spolupracovali producenti Nile Rodgers, Mark Ronson, Mr Hudson a Joshua Blair. Presný termín vydania ani názov albumu zatiaľ nie sú známe.

slovakia

left justify in out

Na novinke sa podieľali aj bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante či speváčky Kiesza a Janelle Monáe, ktorá hosťuje v prvom singli Pressure Off.

 

Formácia ponúkne štúdiovku pod vydavateľstvom Warner Bros., s ktorým nedávno podpísala zmluvu. "Som veľmi rád, že môžeme privítať Duran Duran v rodine Warner Bros.. Je to ikonická, stála kapela, ktorá pokračuje v robení brilantnej a večnej populárnej hudby. Kombinácia Duran Duran s Nileom Rodgersom, Markom Ronsonom a Mr Hudsonom je jednoducho vysnívaný tím a skladby, ktoré, spolu vytvorili pre tento nový album, sú svieže a pôsobivé ako všetko v doterajšej kariére kapely," uviedol prezident spoločnosti Dan McCarroll. "Nemôžeme byť šťastnejší, že sme sa dohodli s Warner Bros.. Tešíme sa, že budeme spolupracovať na vydaní albumu nielen s ich americkým tímom, ale tiež s každým z rodiny vydavateľstva po celom svete," vyhlásil basgitarista John Taylor. 

 

Kapela Duran Duran sa sformovala v Birminghame v roku 1978. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Hungry Like the Wolf, Save a Prayer, Is There Something I Should Know?, Union of the Snake, The Reflex, A View to a Kill, Notorious, Ordinary World, Come Undone, (Reach Up for The) Sunrise či What Happens Tomorrow. Duran Duran zažili najväčšiu slávu v prvej polovici 80. rokov minulého storočia a to zásluhou prvých troch albumov Duran Duran (1981), Rio (1982) a Seven and the Ragged Tiger (1983). V súčasnosti skupinu tvoria okrem spomínaného basgitaristu aj Simon Le Bon (spev), Nick Rhodes (klávesy) a Roger Taylor (bicie nástroje). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies