Duo Shibuya Motors oslávi 10 rokov koncertom v rozšírenej medzinárodnej zostave

NETKY.SK • 1 Apríl 2017, 11:12 • 2 min
Duo Shibuya Motors oslávi 10 rokov koncertom v rozšírenej medzinárodnej zostave

BRATISLAVA – Dnešným večerným premiérovým koncertom v bratislavskom A4 – priestore súčasnej kultúry oslávi slovenské elektroakustické zoskupenie Shibuya Motors 10 rokov činnosti. Nový koncertný program dvojice Slávo Krekovič (elektronika) a Miroslav Tóth (saxofón a spev) bude rozšírený o trojicu zahraničných improvizátorov.

slovakia

left justify in out

Podľa Kataríny Svobodovej z A4 hudobný projekt Shibuya Motors už 10 rokov patrí k najzaujímavejším útvarom na domácej scéne. Jej album Live in Budapest 2016 sa ocitol nedávno medzi nomináciami na cenu Radio_Head Awards v kategórii experimentálna hudba. Muzikanti prepájajú výbušnú energiu a radikálnu drsnosť vlastnú skôr hardcoreovým kapelám s free-jazzovými improvizačnými prvkami. Ich koncerty sú preto vždy iné.

 

Žáner onálepkovaný ako avant-core s pridaním elektroniky v podaní Shibuya Motors už zažili diváci na európskych festivaloch (Londýn, Budapešť, Praha, Krakov) aj v slovenských mestách. Medzinárodne aktívny skladateľ, saxofonista a teoretik Miroslav Tóth je jednou z najvýraznejších mladých osobností súčasnej slovenskej hudby. Je zakladateľ a umelecký vedúci súboru Musica falsa et ficta, autor viacerých multimediálnych opier a kolektívnych projektov. Muzikológ, dramaturg, zvukový umelec a pedagóg Slávo Krekovič je známy z hudobných projektov (Vritti, Voice Over Noise), ako organizátor hudobného festivalu NEXT, spoluzakladateľ A4 a vedúci Ateliéru multimédií na brnianskej Fakulte výtvarných umení VUT.

 

"V rámci oslavy ich desaťročného jubilea sa zostava rozšíri o troch elitných európskych hráčov. Zohrané duo doplní poľský gitarista Michal Dymny a dvaja bubeníci - Rakúšan DD Kern a Balázs Pándi z Maďarska. Ďalším lákadlom večera bude vystúpenie 'superskupiny' Lean Left, ktoré sľubuje ojedinelý jazz-punkový zážitok. Americký saxofonista Ken Vandermark a fenomenálny nórsky bubeník Paal Nilssen-Love sa spojili s gitarovými búrlivákmi z punkových legiend The Ex (Andy Moor a Terrie Hessels), ktorí sú známi mixovaním prvkov rocku, voľnej improvizácie, tradičného folku a abstraktného noisu. Zostava sa predstaví na Slovensku prvýkrát, Bratislava bude jedinou slovenskou zastávkou na ich krátkom európskom turné," informuje Svobodová.

 

Koncert sa koná v rámci medzinárodného projektu Fresh Air: súčasné trendy v hudbe, kine, divadle a mediálnom umení. Je podporený z grantov EHP a štátneho rozpočtu SR v celkovej výške 160.430 eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies