Duo hudobníkov John Axelrod a Ilya Gringolts vystúpia v Redute

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 15:03 • 2 min
Duo hudobníkov John Axelrod a Ilya Gringolts vystúpia v Redute

BRATISLAVA – Dvojicu známych hudobníkov hostí vo štvrtok a piatok Slovenská filharmónia.

slovakia

left justify in out

Symfonické koncerty, ktoré sa v bratislavskej Redute tradične začnú o 19:00, bude dirigovať jeden z vedúcich dirigentov našich čias, Američan John Axelrod a sólistom bude husľový virtuóz Ilya Gringolts. 

 

Ruský hudobník už ako 16-ročný vyhral najslávnejšiu husľovú súťaž na svete - Premio Paganini. 


Huslista a skladateľ Ilya Gringolts (1982) spolupracuje s najvýznamnejšími orchestrami a umelcami z celého sveta. V jeho interpretácii zaznie vo filharmónii Koncert pre husle a orchester d mol, op. 47 fínskeho skladateľa Jeana Sibelia, ktorý uvedie na slávnych husliach z dielne Antonia Stradivariho. Na úvod koncertov sú na programe Štyri morské interlúdiá z opery Peter Grimes, op. 33a britského skladateľa Benjamina Brittena.

 

Pri príležitosti 70. narodenín  amerického skladateľa Johna Adamsa, predstaviteľa minimálnej, repetitívnej hudby, zaznie jeho dielo Harmónium v interpretácii orchestra Slovenskej filharmónie a Slovenského filharmonického zboru (zbormajster Jozef Chabroň) pod taktovkou Johna Axelroda. Návštevníci piatkového koncertu sa môžu stretnúť s dirigentom a sólistom koncertu desať minút po koncerte vo foyeri Slovenskej filharmónie, dodala Tolstova. Viac o programe Slovenskej filharmónie možno nájsť na jej webstránke https://www.filharmonia.sk. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies