Duo Chairlift oznámili, že budúci rok ukončia činnosť

NETKY.SK • 18 December 2016, 17:30 • 2 min
Duo Chairlift oznámili, že budúci rok ukončia činnosť

BRATISLAVA - Americké synthpopové duo Chairlift oznámilo, že ukončí činnosť po tom, ako na budúci rok absolvuje posledné turné. V mene dvojice o tom informovala speváčka Caroline Polachek, ktorá tak spravila na ich koncerte v newyorskom Brooklyne.

slovakia

left justify in out

Formácia následne zverejnila oficiálne vyhlásenie, v ktorom sa poďakovala fanúšikom za dlhoročnú podporu. Ako uviedli, 31-ročná Polachek sa chce venovať sólovej kariére, pričom jej kolega Patrick Wimberly sa bude sústreďovať na produkovanie skladieb. Termíny spomínaného turné plánujú ohlásiť začiatkom budúceho roka.

Chairlift založili v roku 2005 speváčka a skladateľka Caroline Polachek a bývalý člen formácie, producent Aaron Pfenning. Wimberly, ktorý hrá na gitare, bicích či basgitare, sa stal členom skupiny v roku 2007. V tom istom roku uviedli na trh EP nahrávku Daylight Savings. O rok neskôr ponúkli štúdiový debut Does You Inspire You, po ktorom nasledovali albumy Something (2012) a tohtoročný Moth. Na konte majú tiež EP Chairlift at 6:15 (2012). 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona