Dunga po výhre Brazílie v Rakúsku: Naše výsledky hovoria jasnou rečou

NETKY.SK • 19 November 2014, 08:29 • 2 min
Dunga po výhre Brazílie v Rakúsku: Naše výsledky hovoria jasnou rečou

VIEDEŇ - Päť zápasov a päť víťazstiev - taká je bilancia brazílskej futbalovej reprezentácie pod vedením staronového trénera Dungu. V prípravnom dueli proti Rakúsku vo Viedni síce "kanárici" prišli o čisté konto, no po brilantnom kúsku striedajúceho Roberta Firmina dokázali odpovedať na vyrovnávajúci gól domácich.

slovakia

left justify in out

"Naše výsledky hovoria jasnou rečou. Tvrdá práca prináša ovocie. Zdolali sme kvalitné juhoamerické tímy Argentínu, Kolumbiu i Ekvádor a poradili sme si i s húževnatým Rakúskom. Dôležité je, že chlapci chápu moju filozofiu, majú veľkú motiváciu a v každom zápase sa snažia hrať na víťazstvo," povedal pre akreditované médiá kapitán majstrov sveta z roku 1994.
      

Prvé Dungovo pôsobenie na brazílskej lavičke sa skončilo neslávne. Na MS 2010 v JAR jeho zverenci pobabrali druhý polčas štvrťfinálového zápasu s Holandskom a bývalý stredopoliar sa musel porúčať. Jeho nástupcovi Luizovi Felipemu Scolarimu sa však na domácom šampionáte nepodarilo naplniť sen o fanúšikov o zisku šiesteho titulu a hráč prezývaný "kýblik" dostal druhú šancu.
      

"Od mojich 14 rokov žijem futbalom. Ako 16-ročný som sa stal prvýkrát súčasťou brazílskeho tímu a odvtedy som zažil veľa zápasov. Nové informácie vám pomáhajú k tomu, aby ste sa zlepšovali a posúvali dopredu. Dovolím si povedať, že dnes som lepším človekom ako v minulosti, veľa som sa naučil od ostatných ľudí a dokázal som nové poznatky preniesť do praxe."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona