Dunga: Barcelona nie je nič pre Neymara

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 13:09 • 2 min
Dunga: Barcelona nie je nič pre Neymara

SAO PAULO - FC Barcelona nie je klub pre brazílsku futbalovú kométu Neymara.

slovakia

left justify in out

Štýl katalánskeho mužstva 22-ročnému útočníkovi vôbec nesedí, tvrdí podľa goal.com bývalý kapitán aj tréner brazílskej reprezentácie Dunga. Na XX. svetovom šampionáte vraj Neymar žiari vďaka tomu, že má od Luiza Felipeho Scolariho viac voľnosti na ihrisku.

 

"Neymar je pre Brazíliu extrémne dôležitý hráč. Hrá sústredene a dobre, vytvára príležitosti, ale dostáva sa aj k zakončeniu, dáva góly. V tom vidím rozdiel. Barcelonský Neymar je iný ako brazílsky. Prirodzené je mu držanie lopty a priame ohrozovanie obrany súpera, nie futbal na jeden dotyk, aký hrá Barcelona," povedal pre Marcu niekdajší defenzívny stredopoliar a kapitán majstrov sveta z roku 1994. 

 

Ešte na MS 2010 viedol Brazílčanov on, jeho zverenci prehrali vo štvrťfinále s Holanďanmi. Teraz "kanárikov" v rovnakej fáze turnaja čakajú Kolumbijčania. 

 

"Brazília víťazí a už je vo štvrťfinále, čo je najdôležitejšie. Pravda, jej výkony kolíšu, stále sme nevideli Brazíliu takú, akú ju poznáme. Ale čím dlhšie zostane tím v hre, tým viac priestoru na zlepšovanie dostane," dodal 50-ročný Carlos Caetano Bledorn Verri známy pod futbalovým menom Dunga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona