Dunajskej Strede risk nevyšiel, Minsk aj doma hladko zvíťazil

NETKY.SK • 3 August 2018, 11:32 • 2 min
Dunajskej Strede risk nevyšiel, Minsk aj doma hladko zvíťazil

MINSK - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda ukončili prvú púť na kontinentálnej pohárovej scéne po 25 rokoch v 2. predkole Európskej ligy 2018/2019. Stopku im vystavilo Dinamo Minsk. Bieloruský vicemajster najprv na Žitnom ostrove triumfoval 3:1 a vo štvrtkovej odvete potvrdil úlohu papierového favorita a slovenský tím hladko zdolal 4:1.

slovakia

left justify in out

Zverenci nemeckého trénera Petra Hyballu cestovali do metropoly Bieloruska s vedomím, že ak chcú postúpiť a zmerať si sily v 3. predkole so slávnym Zenitom Petrohrad, musia streliť aspoň o tri góly viac ako ich súper. Minsk však slovenské mužstvo zaskočil aktivitou, navyše hostia sa dopúšťali chýb v obrane a už v 19. minúte otvoril skóre domáci Uroš Nikolič.

 

"Od začiatku sme sa chceli tlačiť do ofenzívy, chceli sme útočiť, strieľať góly, a tak aj obrancovia boli vysoko. Mali sme veľa zbytočných strát lôpt, kde viaceré pozície boli voľné, súper nám robil problém svojou cirkuláciou. Išli sme do risku, čo nám však nevyšlo," povedal kormidelník DAC Hyballa na oficiálnom klubovom webe.

Dunajskostredčania mali problémy s tempom súpera a zdrvujúci bol pre nich najmä začiatok druhého polčasu. Bezprostredne po zmene strán schladil hostí Vladimir Kvaščinskij, vzápätí premenil pokutový kop Filipp Ivanov a skazu fortunaligistu dokonal z priameho kopu druhým zásahom v stretnutí Nikolič. Hostia sa síce dočkali úspechu, ale gól Kristophera Vidu už nič neriešil.

 

"V druhom polčase sme inkasovali dva rýchle góly, aj keď neviem, či mala byť penalta. Potom Dinamo spomalilo hru a posledných dvadsať minút bolo našich. Hrali sme dobre. Do budúcna je to dobré poučenie pre mladých hráčov. Na úroveň, ktorú nastavil súper, sme dnes nedosiahli," dodal Hyballa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies