Dunajská Streda vysúťažila nové e-autobusy MHD

NETKY.SK • 27 Marec 2023, 16:00 • 2 min
Dunajská Streda vysúťažila nové e-autobusy MHD

DUNAJSKÁ STREDA - Mesto Dunajská Streda vysúťažilo dodávateľa elektrických autobusov mestskej hromadnej dopravy (MHD). Z dvoch uchádzačov dostala prednosť Mobility & Innovation Production, s. r. o., z Orechovej Potône. Informuje o tom vo vestníku verejného obstarávania.

slovakia

left justify in out

Verejnou súťažou sa podarilo znížiť predpokladanú sumu na nákup dvoch vozidiel o takmer 150.000 eur na celkových 762.492 eur bez DPH. O nákupe rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva vlani v septembri. Uzniesli sa, že uvedením e-autobusov sa stane mestská verejná doprava bezplatnou pre všetkých cestujúcich. Na nákup získalo mesto prostriedky z eurofondov.

 

Radnica paralelne s uvedením e-autobusov plánuje aj zaradenie nových trás do cestovného poriadku a zvýšenú frekvenciu spojov. Očakávaným pozitívnym efektom by malo byť zníženie počtu osobných vozidiel prechádzajúcich mestom a plynulejšia premávka. Elektrické autobusy budú nabíjať nočným prúdom na trafostanici za športovou halou. Na mestských autobusoch od prechodu na prepravu osôb elektrickými autobusmi sa nebudú vydávať žiadne cestovné lístky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona