Dunajská Streda sa spolieha i na divákov, so Žilinou chce uspieť

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 12:25 • 2 min
Dunajská Streda sa spolieha i na divákov, so Žilinou chce uspieť

BRATISLAVA - Futbalisti Dunajskej Stredy v ostatných dvoch ligových vystúpeniach zvíťazili doma nad Myjavou a v Banskej Bystrici zhodne 1:0 a definitívne si zabezpečili miestenku v najvyššej slovenskej súťaži aj na nastávajúcu sezónu. Pred spomenutými dvoma úspešnými duelmi však ťahali negatívnu sériu: na plný bodový zápis čakali od 15. marca a v piatich kolách získali iba jediný bod.

slovakia

left justify in out

"Mužstvo si v stretnutiach proti Myjave a B. Bystrici počínalo dobre. Zvládlo to, čo sme si predsavzali, v obrannej činnosti splnilo očakávania. Vďaka šiestim bodom sa nám dýcha o čosi ľahšie. Zlepšila sa nálada, ale vieme, že je pred nami ešte stále mnoho práce a úloh, veľa vecí môžeme robiť lepšie. Pracujeme ďalej. Aj po dvoch víťazstvách je potrebná pokora, musíme zostať skromní a pracovať na tých prvkoch, ktoré nás môžu posúvať vpred," uviedol v rozhovore na klubovom webe tréner FC DAC 1904 Tomislav Marič.

 

Jeho zverenci figurujú v tabuľke Fortuna ligy momentálne na 9. mieste. O bod viac ako klub zo Žitného ostrova majú Košice a Ružomberok (odohrali aj o jeden zápas viac, pozn.), o dva viac má Myjava. Hráči Dunajskej Stredy by sa radi posunuli vyššie, v piatkovom dueli 30. kola však od 19.00 h privítajú kvalitného protivníka zo Žiliny, druhý tím ligového poradia. MŠK si ešte brúsi zuby na majstrovský titul a chce ponaháňať lídra z Trenčína. "Žilinské mužstvo je plné mladých hráčov, veľa behajú, aj v tých najťažších situáciách hľadajú futbalové riešenia. Majú vo svojich radoch aj najlepšieho strelca súťaže Mateja Jeliča, veľmi nebezpečného hráča. Sú stále v hre o titul, takže do každého zápasu idú pod tlakom nutnosti vyhrať. My však nastúpime doma, čo im chceme ukázať. Teším sa na piatkové stretnutie, pre divákov aj hráčov to bude určite zaujímavý futbal. Verím, že príde veľa fanúšikov a pomôžu nám ako dvanásty hráč," skonštatoval nemecký kouč s chorvátskymi koreňmi na lavičke FC DAC 1904.

 

V ostatnom ligovom dueli v Banskej Bystrici videli dve opory defenzívy Ľubomír Michalík a Matúš Turňa žlté karty a keďže boli pre nich piate v poradí, pre trest musia proti Žiline nedobrovoľne jeden zápas pauzovať. "V dlhodobej súťaži sa stáva, že hráči vypadnú pre trest. Máme však 21 - 22 futbalistov do poľa a každý z nich má prvoligové kvality. Som presvedčený, že nech nastúpi ktokoľvek, svoje úlohy si zastane," neobáva sa kouč Dunajskej Stredy Tomislav Marič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies