Dunajská Streda na jar štvrtýkrát doma, Marič chce 3 body

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 15:00 • 2 min
Dunajská Streda na jar štvrtýkrát doma, Marič chce 3 body

BRATISLAVA - Futbalisti Dunajskej Stredy v doterajších troch vystúpeniach v jarnej časti tejto sezóny najvyššej slovenskej súťaže síce ešte neokúsili trpkosť prehry, ale vo všetkých prípadoch nastúpili v domácom prostredí a z deviatich možných získali "iba" 5 bodov.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Tomislava Mariča na úvod remizovali s Myjavou 1:1, následne zdolali Skalicu 1:0 a naposledy v sobotu 5. marca hrali nerozhodne s Ružomberkom 1:1. "V prvom rade ma so Skalicou teší trojbodový zápis, pretože jej hráči výborne bránili, hrali kompaktne, nebolo to jednoduché. Žiaľ, nedokázali sme zužitkovať núkajúce sa príležitosti a napokon sme sa museli strachovať o výsledok. S Ružomberkom som bol hrdý na náš výkon: bojovnosťou, fyzicky aj futbalovo to bolo výborné predstavenie. Bohužiaľ, z množstva gólových šancí sme premenili opäť len jednu a v obrane sme sa dopustili chyby, ktorú súper chladnokrvne potrestal. Disponujeme mužstvom, v ktorom je veľa mladých hráčov. Chlapci sú talentovaní, ale v zakončení mali jednoducho smolu. Som však presvedčený, že ak budeme takto hrať aj v ďalších zápasoch, tie góly jednoducho musia prísť. To je spôsob, ako chceme hrať: ofenzívne a odvážne," vyjadril sa v rozhovore na klubovej internetovej stránke kormidelník FC DAC 1904 Tomislav Marič.

 

Jeho zverencom v súčasnosti patrí 5. miesto v klasifikácii Fortuna ligy s 33 bodmi (bilancia: 9 - 6 - 7, skóre 30:24). Štyridsaťtriročný rodák z nemeckého Heilbronnu po dueli s "Ružou" povedal, aby hráči prestali snívať o Európe.

 

"Som samozrejme veľmi rád, ak naše výkony na ihrisku vedú k tomu, že nám toľko ľudí verí. Považujem to za pochvalu, ale nechcem dostať mužstvo a klub pod zbytočný tlak. Treba si totiž pamätať na dve veci: v tíme máme veľa mladých futbalistov, ktorí potrebujú čas na rozvoj. Po druhé, pred niečo vyše rokom sme už boli jednou nohou v druhej lige. Pre mňa ako trénera je teraz prioritou neustále sa vyvíjať a ísť krok za krokom dopredu. Som zástancom toho, aby sme namiesto snívania tvrdo pracovali."

 

Hráči Dunajskej Stredy zakončia jarnú štvorzápasovú šnúru v domácom prostredí duelom 23. kola proti FK Senica, hrá sa v piatok 11. marca o 18.00 h. "Robíme všetko, aby sme sa dobre pripravili. Chceme podať rovnaký výkon ako proti Ružomberku, ale tentoraz aj s trojbodovým koncom pre nás," dodal Tomislav Marič pred súbojom s tímom zo Záhoria, ktorý figuruje na 8. priečke v klasifikácii Fortuna ligy s 27 bodmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies