Dunajská Streda má podlžnosti voči hráčom, môžu mať problémy s licenciou

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 17:03 • 2 min
Dunajská Streda má podlžnosti voči hráčom, môžu mať problémy s licenciou

BRATISLAVA - V tíme už istého víťaza druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FK DAC 1904 Dunajská Streda zavládla radosť po postupe do Corgoň ligy, problémy však môžu nastať s licenciou.

slovakia

left justify in out

Klub zo Žitného ostrova má totiž podlžnosti voči svojim bývalým hráčom. Viacerým z nich došla trpezlivosť a hoci už pôsobia v iných mužstvách, "svojich" peňazí sa dožadujú súdnou cestou. Podľa informácie portálu pluska.sk niektorí futbalisti boj o tisícky eur vyhrali, ale na účet im doteraz neprišiel ani cent.

"Ťahá sa to už veľmi dlho. Dunajská Streda mi dlhuje vysokú sumu. Počas môjho pôsobenia som nevidel výplatu niekoľko mesiacov. Stále to odďaľovali, až mi prešla trpezlivosť a dal som to na rozhodcovský súd, aby som dostal svoje peniaze. Doteraz sa však zástupcovia FK DAC ani raz nedostavili na pojednávanie," uviedol útočník Zoltán Harsányi, ktorý hral v nedávno skončenej sezóne za Myjavu. Pred tromi týždňami vyhral súd nad DAC bývalý hráč tohto tímu Marián Tomčák: "Dlhujú mi niekoľko mesačných platov. Čakám, kým verdikt nadobudne právoplatnosť. Pevne dúfam, že svoje peniaze uvidím." Dunajskostredský klub podľa spomenutého portálu "visí" aj ďalším bývalým futbalistom, najmä Hílekovi, Konečnému, Kováčovi, Obertovi či Struhárovi. Dlžná suma sa údajne blíži až k sume 100-tisíc eur.

Český futbalista Robert Caha, ktorý tiež pôsobil ako hráč v klube zo Žitného ostrova, riešil situáciu na civilnom súde. "Klub DAC Dunajská Streda v zmluve zámerne neuviedol položku, aby zazmluvnené strany mohli riešiť prípadné spory pred Rozhodcovským súdom Slovenského futbalového zväzu. Preto sme sa museli obrátiť na civilný, kde celý proces trvá dlhšie," skonštatoval Cahov právny zástupca Jozef Malich a pokračoval: "Okresný súd v Dunajskej Strede hráčovi priznal väčšinu dlhovanej sumy. Klub sa odvolal na Krajský súd v Trnave, ktorý potvrdil verdikt okresného. DAC na základe výzvy nezaplatil dobrovoľne dlhovanú sumu, tak sme dali návrh na exekúciu, voči ktorej Dunajská Streda podala námietku."

Súd o vznesených námietkach voči exekúcii doteraz nerozhodol. "Sú to zo strany DAC nezmyselné námietky, preto by mali byť zamietnuté,“ podotkol J. Malich a doplnil: "Dali sme podnet na Úniu ligových klubov. Sľúbili nám súčinnosť, aby v prípade zamietnutia exekúcie všetky financie, ktoré by Dunajská Streda mohla dostať od ÚLK, boli zablokované a použité v prospech pohľadávky Roberta Cahu."

Dlhy FK DAC by mohli skomplikovať štart klubu v najvyššej slovenskej súťaži v sezóne 2013/2014. Udeľovanie licencií má na starosti licenčná komisia Slovenského futbalového zväzu, jej tajomník Milan Vojtek skonštatoval: "Dunajská Streda je nováčikom Corgoň ligy, bude riešená v skrátenom licenčnom konaní. Klub musí do 10. júna zaslať dokumentáciu na licenčné konanie. Komisia dá potom návrh, či sú zachované kritériá od infraštruktúry až po financie. Ak nebudú spĺňať niektoré požiadavky riadiaceho orgánu, tak môžu dostať polročnú výnimku. My si ustrážime, na čo budeme klásť najväčší dôraz. Samozrejme, že máme indície o ich dlhoch z minulosti."

Podľa tzv. Bergerových tabuliek je už známe, že futbalisti FK DAC 1904 Dunajská Streda by ako nováčik najvyššej domácej súťaže mali nastúpiť v 1. kole nového ročníka Corgoň ligy v sobotu 13. júla na pôde úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona