DUNAJSKÁ STREDA: Colníci zadržali falzifikáty textilného tovaru

NETKY.SK • 8 Apríl 2011, 07:35 • 2 min
DUNAJSKÁ STREDA: Colníci zadržali falzifikáty textilného tovaru

DUNAJSKÁ STREDA: Colníci zadržali falzifikáty textilného tovaru

slovakia

left justify in out

img

Falzifikáty textilného tovaru dovezeného na naše územie v kontajneri z Číny objavili v týchto dňoch colníci Colného úradu Trnava, pobočka Dunajská Streda. TASR informoval hovorca Colného úradu v Trnave Silvester Nestarec.
      "Colníci pri kontrole našli v kontajneri viac ako 8800 kusov odevov, prevažne riflí a rifľových búnd s obrazovou a slovnou reprodukciou ochranných známok rôznych svetoznámych firiem. Tento tovar v zmysle príslušných predpisov colníci zaistili," konštatoval hovorca s tým, že v prípade uvedenia týchto falzifikátov na náš trh a ich predaja ako originálnych výrobkov by vznikla škoda viac ako 609.000 eur. "Páchateľom v prípade dokázania viny hrozí pokuta vyše 66.000 eur," uviedol Nestarec s tým, že po právoplatnom ukončení potrebných procesných úkonov bude tovar s cieľom ochrany vnútorného trhu zničený.
      Keďže sa ponuka falzifikátov a napodobenín na našom trhu stále rozširuje, colníci budú v kontrolách takýchto tovarov pokračovať, uzavrel hovorca.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies