Dunaj v Bratislave klesol na úroveň prvého stupňa povodňovej aktivity

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 06:55 • 2 min
Dunaj v Bratislave klesol na úroveň prvého stupňa povodňovej aktivity

BRATISLAVA - Hladina Dunaja na Slovensku naďalej klesá. Podľa údajov Slovenského hydrometeorologického ústavu výška hladiny v Devíne (677 cm) a v Bratislave (731 cm) sa znížila na úroveň, ktorá zodpovedá prvému stupňu povodňovej aktivity.

slovakia

left justify in out

Dunaj postupne klesá aj v Medveďove (886 cm), Komárne (865 cm) a v Štúrove (803 cm). Naďalej však jeho výška zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity. Klesá aj rieka Morava pri obci Vysoká pri Morave. Výška hladiny aktuálne dosahuje hodnotu 460 centimetrov, čo zodpovedá druhému stupňu povodňovej aktivity.

Stále platí hydrologická výstraha tretieho stupňa pred povodňami v okresoch Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky - juh. Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Malacky a Senec. V Bratislavskom okrese platí výstraha prvého stupňa.

Meteorológovia vydali na pondelok (10.6.) výstrahu prvého stupňa pred búrkami pre celé územie krajiny, ktorá platí od 10.00 h do 21.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies