Duma odmietla návrh na zavedenie trestu smrti za terorizmus

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 18:19 • 2 min
Duma odmietla návrh na zavedenie trestu smrti za terorizmus

MOSKVA - Ruská Štátna duma odmietla dnes v prvom čítaní návrh na zavedenie trestu smrti za terorizmus, ktorý inicioval poslanec za Liberálnodemokratickú stranu Ruska Roman Chuďakov. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Podľa Chuďakova "existuje značná medzera v trestnoprávnej legislatíve medzi stupňom spoločenskej nebezpečnosti spáchaného trestného činu a stupňom potrestania".
     

"Viac ako polovica občanov podporuje zavedenie trestu smrti za terorizmus, ale trestnoprávna legislatíva nepredpokladá trest smrti," konštatoval Chuďakov.
     

Výbor Štátnej dumy pre občianske, trestné a arbitrážne procesné právne predpisy uzavrel, že koncepcia iniciatívy je v rozpore so súčasnou legislatívou a medzinárodnými záväzkami Ruskej federácie, najmä v rozpore s protokolom č. 6 európskeho Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd týkajúci sa zrušenia trestu smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies