Dukla Trenčín-Slovan Bratislava 2:6 v 3. 1/2 play off extraligy

NETKY.SK • 30 Marec 2012, 07:57 • 2 min
Dukla Trenčín-Slovan Bratislava 2:6 v 3. 1/2 play off extraligy

Dukla Trenčín-Slovan Bratislava 2:6 v 3. 1/2 play off extraligy

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava uspeli aj v treťom zápase semifinále play off Tipsport extraligy, keď vo štvrtok triumfovali na ľade Dukly Trenčín 6:2, v sérii vedú už 3:0 a sú tak len krôčik od postupu do finále.
      O ich triumfe rozhodli presilovky, keď v druhej tretiny premenili všetky tri a do konca dejstva si vytvorili náskok 4:2.
      V piatok je na programe štvrtý a možno posledný duel semifinále, opäť na ľade trenčianskej Dukly.

      Dukla Trenčín - Slovan Bratislava 2:6 (0:0, 2:4, 0:2)
      Góly: 32. Fabuš (Melichárek, Pardavý), 35. Tybor (Biro) - 29. Šatan (Švarný, Lipiansky), 31. Bartánus (Hudec), 33. Hudáček (Švarný, Lipiansky), 37. Frühauf (Hudáček, Šatan), 47. Bulík (Ďatelinka, Skokan), 57. Kukumberg. Rozhodovali: Kubuš, J. Konc - Novák, Korba, vylúčení: 4:8 na 2 min, navyše: Daňo 10 min za nešportové správanie, Biro 5+DKZ a 10 min za údery - Harvey 5+DKZ a 10 min za údery, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:1, 6150 divákov (vypredané).
      stav série: 0:3

      Zostavy:
      Dukla Trenčín: Hiadlovský - Gabriš, Biro, Hlubuček, Nemčík, Trefný, Bednár, Imrich, Nechala - Pardavý, Melichárek, Fabuš - Gašparovič, Šťastný, Daňo - Tybor, Tvrdoň, Sojčík - Mikula, Filo, Kopecký
      Slovan Bratislava: Konrád - Dobroň, Švarný, Ďatelinka, Frühauf, Jerofejevs, Štajnoch, Kozák - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Bakoš, Kukumberg, Hudec - Bartánus, Bulík, Skokan - Harvey, Preisinger, Buc

      Slovanisti od začiatku duelu plnili to, čo pred odchodom do Trenčína avizovali. Sústredili si na pozornú defenzívu a čakali na chyby súpera. Tie prišli už po troch minútach, no Bulík a Skokan domáceho brankára Hiadlovského neprekonali. Trenčania boli vpredu dosť bezradní a korčuliarsky na súpera nestačili. Ich šanca prišla v 6. minúte až po tom, čo išiel na trestnú Šatan. Ani početná výhoda ich však nenabudila a dobrý forčeking Slovana im narobil veľké problémy. Domáci mali potom k dispozícii ďalšie dve presilovky po sebe, ale až na šancu Fila, ktorý sám pred Konrádom na dvakrát nepretlačil puk do siete, si výraznejší tlak nevypracovali. V hre 5 proti 5 pôsobil lepšie Slovan, na konci peknej šance sa ocitol Kukumberg, ale Hudáčkovu strieľanú prihrávku za Hiadlovského chrbát neusmernil. V závere ešte pohrozil Gašparovič, ale Konrád svoj tím podržal.
      Slovan začal druhú tretinu aktívnejšie, ale jeho tvoriaci sa tlak zastavilo zlé striedanie a príliš veľa hráčov na ľade. Trenčania však ponúknutú výhodu opäť zahodili a ako sa to robí im museli ukázať hostia. V 29. minúte dostal Daňo za zdvihnutú hokejku 2+2 a Slovan razom vyhrával 2:0. Prvú presilovku využili "belasí" už po 10 sekundách zásluhou kapitána Šatana a druhú premenil Bartánus, ktorému po peknej individuálnej akcii nabil Hudec. Bratislavčanom však rýchly náskok ubral na koncentrácii a začali kopiť chyby v obrane. Doplatili na to v 32. minúte, keď z uhla znížil Fabuš. Duel nabral spád ako v druhom semifinále v Bratislave a opäť sa roztrhlo vrece s gólmi. Tretia presilovka hostí priniesla gól Hudáčeka, pri následnej domácej výhode sa so šťastím dostal puk k Tyborovi, ktorý bez prípravy prestrelil Konráda a v 37. minúte upravil na 4:2 pre Slovan po krásnej akcií Frühauf.
      Hostia si v záverečnom dejstve kontrolovali náskok a v 47. minúte ho ešte zveľadil Bulík, ktorému do dobrej pozície poslal puk Ďatelinka. Trenčania pôsobili odovzdaným dojmom a vôbec nedokázali konkurovať hráčom Slovana. Skúsili ešte zúfalý ťah, keď už v 54. minúte pri presilovke odvolali brankára, ale Kukumberg ich potrestal gólom cez celé klzisko. Slovan tak v prvom zápase na ľade Trenčína triumfoval jasne 6:2. Po záverečnej siréne si to ešte "rozdali" Biro s Harveym a výkon domáceho obrancu v pästnom súboji aspoň trošku potešil trenčianske publikum.

      Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Začali sme aktívne, chceli sme dať prvý gól, ale nepodarilo sa nám to. V polovici druhej tretiny spravil Daňo faul, za ktorý dostal trest 2+2 a súper nám dal dva góly za sebou. Snažili sme sa s tým ešte niečo urobiť, ale nešlo to. Škoda, že sme v závere tretiny neznížili na 3:4."
      Ján Neliba, tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas. Domáci mali výborný nástup, my sme hrali v prvej tretine často oslabení. Podržal nás výbornými zákrokmi brankár Konrád, potom sme využil dve presilovky. Sme spokojní, že sme urobili tretí krok na ceste do finále, ale zajtra nás čaká vari ešte ťažší zápas."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies