Dukla Trenčín s novou jednotkou na brankárskom poste

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 17:04 • 2 min
Dukla Trenčín s novou jednotkou na brankárskom poste

Trenčín - Slovenský hokejový klub HK Dukla Trenčín angažoval na brankársky post 31-ročného Michala Valenta. Valent odišiel z vicemajstrovskej Nitry po necelých troch rokoch, v sezóne 2015/2016 získal s klubom historicky prvý majstrovský titul. V drese Dukly by mal zastávať post brankárskej jednotky.

slovakia

left justify in out

"Našou prioritou bolo vybrať brankársku jednotku, ktorá bude oporou. Nebolo to jednoduché, lebo Lars Volden nastavil latku vysoko. Po dohode s trénerom sme sa rozhodli pre angažovanie Michala Valenta, ktorý nás presvedčil svojimi výkonmi počas posledných dvoch sezón v Nitre, ale aj predtým mal vydarené pôsobenie v Česku. Dôležité bolo aj to, že sa chce v kariére posúvať vyššie," povedal generálny manažér klubu Július Pénzeš.

 

Valent sa pre zranenie posunul v predchádzajúcej sezóne na pozíciu dvojky v Nitre. Vedenie klubu po ukončení ročníka avizovalo, že s Valentom nepredĺži kontrakt. V Trenčíne opäť dostane príležitosť ukázať svoje brankárske kvality.

 

"Som rád, že sme sa dohodli. Ponuka bola dobrá, teším sa na to, že môžem byť v Dukle. Bola to moja priorita, keď som začal po sezóne riešiť nový angažmán. Mal som rôzne ponuky, aj zo zahraničia, aj zo Slovenska, viaceré boli zaujímavé. Dukla však prišla s priamou ponukou, zaujala ma aj možnosť pracovať s trénerom brankárov Petrom Kosom, to bol jeden z najdôležitejších aspektov pri mojom rozhodovaní. Prichádzam s pokorou, budem chcieť tímu pomôcť k čo najlepším výsledkom. Určite musíme Duklu zdvihnúť na priečky, kam patrí. Trenčín je hokejové mesto, Dukla hokejová značka, ktorá chce byť po minulej sezónne vyššie. Verím, že sa nám to podarí," vyjadril sa Valent pre oficiálnu klubovú stránku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies