Dukla Trenčín nestačila na Michalovce! Čaká nás východniarske derby!

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 15:25 • 2 min
Dukla Trenčín nestačila na Michalovce! Čaká nás východniarske derby!

V semifinále play-off Tipos extraligy bude východniarske derby, hoci v ňom bude chýbať tradičná bašta HC Košice. Súperom HK Poprad v boji o finále sa stal tím HK Dukla Ingema Michalovce.

slovakia

left justify in out

Najdlhšia zo všetkých štvrťfinálových sérií sa napokon nedočkala siedmeho zápasu. V súboji číslo 6 Michalovčania zvíťazili na ľade Trenčína 2:1 po predĺžení a sériu ovládli 4:2 na zápasy.

 

 

Michalovce rozhodli v predĺžení 
Trenčanom chýbali štyri minúty, aby posunuli sériu do siedmeho duelu, ale potom dvakrát gólovo zaúradoval Marek Bartánus a zabezpečil papierovému favoritovi prienik do bojov o medaily. Tridsaťštyriročný skúsený útočník najprv v 56. min vyrovnal na 1:1 a v šiestej minúte predĺženia napísal bodku za sériou. Hokejisti Michaloviec si zahrajú v semifinále play-off najvyššej súťaže vôbec po prvý raz.

"Už pred zápasom som avizoval, že to bude vyrovnané. Hrali proti sebe tímy s rovnakým štýlom a čakal som, že padnú iba jeden či dva škaredé góly. Som veľmi rád, že som bol v správny čas na správnom mieste," zhodnotil michalovský hrdina Bartánus na webe hockeyslovakia.sk.

 

img


Päťnásobný majster Slovenska opäť potvrdil povesť hráča, ktorého výkony rastú práve v play-off. Akonáhle ide do tuhého, mení sa na dravú šelmu. "Play-off mi sedí. Viem hrať tvrdo, ale zároveň s chladnou hlavou. Pomohla mi k tomu hra s množstvom kvalitných hokejistov počas mojej kariéry. Boli sme dostatočne aktívni, ale hrali sme to po rohoch. Potom sme začali dohrávať ich obrancov ešte viac a chceli sme strieľať z každej pozície. To nám dodalo povestné 'momentum'- vyrovnali sme a už sme boli na koni. Veril som vo víťazstvo a teší ma, že nám to vyšlo," dodal Bartánus.

 

Dukla doma ani raz nevyhrala 

Trenčiansky kapitán Tomáš Starosta sa mesiac pred dovŕšením štyridsiatky nedočkal súbojov o extraligových medaily. Podľa skúseného exreprezentanta však boli zverenci trénera Jána Pardavého blízko minimálne natiahnutia série do siedmeho zápasu. Neuspeli však aj preto, že na domácom ľade nevyhrali ani jeden z troch zápasov.

 

img

 

"Chceli sme si vynútiť cestu do Michaloviec. Táto séria by si siedmy zápas zaslúžila. Bojovali sme, mali sme svoje šance, ale ten víťazný gól dali oni. Je to, samozrejme, veľké sklamanie, ale boli sme im viac ako vyrovnaným súperom," uviedol Starosta a ešte s nadhľadom doplnil: "Ak chcete postúpiť, tak nemôžete prehrať tri domáce zápasy. My sme toto, bohužiaľ, nezvládli. Bolo to síce vyrovnané, ale nedokázali sme to preklopiť na svoju stranu. Celá séria bola dramatická a aj teraz to bolo o góle či dvoch. Niekedy je to aj o tom, či sa vám to odrazí a využijete svoju šancu."

Séria Michalovce - Poprad sa začne vo štvrtok 15. apríla na ľade Michaloviec, ktoré skončili po základnej časti na druhom mieste, kým Popradčania boli tretí. Prípadný siedmy zápas by sa hral opäť v Michalovciach 26. apríla.

 

img

 

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria víťaz základnej časti HKM Zvolen a štvrtý tím tabuľky HC Slovan Bratislava. Táto séria sa začne o dva dni skôr, teda v utorok 13. apríla na zvolenskom ľade. Prípadný siedmy zápas má dátum 23. apríla.
 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona