Dukla s Hossovcami a Demitrom chystá na primátora Trenčína žalobu

NETKY.SK • 13 Júl 2011, 18:11 • 2 min
Dukla s Hossovcami a Demitrom chystá na primátora Trenčína žalobu

Dukla s Hossovcami a Demitrom chystá na primátora Trenčína žalobu

slovakia

left justify in out

img

Nasledujúca extraligová sezóna mala byť pre hokejistov Dukly Trenčín jubilejnou päťdesiatou, no namiesto pripravovania osláv chystajú predstavitelia klubu žaloby proti rozhodnutiu primátora Richarda Rybníčka vypovedať doterajšiu zmluvu o prenájme štadiónu. Mužstvo v stredu podporili aj svetoznámi odchovanci klubu, terajší čí nedávni borci z NHL Marián a Marcel Hossovci, Pavol Demitra, Tomáš Kopecký, či Branko Radivojevič.
      Dukla má od začiatku roka finančné problémy po tom, čo mesto výrazne znížilo financie na prevádzku štadióna. Koncom minulého týždňa navyše vypovedalo zmluvu o výpožičke štadiónu a chce ho prevádzkovať vo vlastnej réžii, pričom klub by si ho iba prenajímal. Toto rozhodnutie však predstavitelia Dukly odmietajú, najmä preto, že podľa ich slov primátor síce zrušil zmluvu, no nepredostrel žiadne návrhy, ako by budúca spolupráca mala vyzerať. Zmluva pritom mala platiť do 31. decembra 2013.
      "Richard Rybníček jednostranne túto zmluvu vypovedal. Urobil tak bez akýchkoľvek rokovaní s vedením hokejového klubu, ale najmä bez súhlasu mestského zastupiteľstva, na čo podľa nášho názoru nebol oprávnený," povedal na stredajšej tlačovej konferencii člen predstavenstva klubu František Hossa. "My si hokej nedáme, štadión neodovzdáme a poverili sme nášho právnika k vypracovaniu žaloby. Ak pán primátor nezačne seriózne rokovať s hokejovým klubom, sme odhodlaní využiť inštitút priamej demokracie, ktorým je vypísanie referenda na odvolanie primátora," dodal.
      Keďže klub štadión neodovzdal okamžite po prijatí oficiálneho listu, začal plynúť trojmesačná výpovedná lehota. Ak sa obe strany čoskoro nedohodnú, v najhoršom prípade hrozí zánik Dukly.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona