Duke Dumont a Ame obhájili prvenstvo v singlovom UK Charte

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 08:36 • 2 min
Duke Dumont a Ame obhájili prvenstvo v singlovom UK Charte

RATISLAVA - Producent a dídžej Duke Dumont a speváčka Ame obhájili so spoločnou skladbou Need U (100%) minulotýždňové prvenstvo v britskom singlovom rebríčku.

slovakia

left justify in out

Odolali tak náporu internetovej kampane, ktorá sa spustila po úmrtí bývalej britskej premiéry Margaret Thatcher. Tá skonala 8. apríla vo veku 87 rokov.

V rámci tejto kontroverznej kampane si ľudia začali legálne sťahovať pieseň Ding-Dong! The Witch Is Dead z filmu Čarodejník z krajiny Oz (1939), aby tak vyjadrili svoju radosť z úmrtia známej političky. Naopak jej priaznivci si zas začali kupovať singel I'm In Love With Margaret Thatcher od kapely Notsensibles. Ten sa však dostal iba na 35. priečku. Pieseň Ding-Dong! The Witch Is Dead, ktorá sa počas niekoľkých dní prepracovala takmer na vrchol rebríčka, sa s dĺžkou 51 sekúnd stala historicky najkratšou skladbou v top 10 UK Chartu a tiež jediným singlom kratším než minúta, ktorému sa podarilo dostať do prvej desiatky. Je tiež jedinou tohtotýždňovou novinkou v top 10. 

Z dvojky na trojku klesli Pink a Nate Ruess zo skupiny Fun so spoločnou skladbou Just Give Me A Reason. Naopak o jedno miesto si polepšila kapela Bastille so singlom Pompeii, ktorému patrí aktuálne štvrtá pozícia. Prvú päťku uzatvárajú Pitbull a Christina Aguilera s piesňou Feel This Moment. 
Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com. 


Britský rebríček singlov (7. apríla 2013 - 13. apríla 2013): 
1. Duke Dumont feat. Ame - Need U (100%) 
2. obsadenie filmu Čarodejník z krajiny Oz - Ding-Dong! The Witch Is Dead 
3. Pink feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason 
4. Bastille - Pompeii 
5. Pitbull feat. Christina Aguilera - Feel This Moment 
6. Nelly - Hey Porsche 
7. Justin Timberlake - Mirrors 
8. The Saturdays feat. Sean Paul - What About Us 
9. Taylor Swift - 22 
10. Bruno Mars - When I Was Your Man



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies