Dukátová: Zase je pred nami Francúz, ale Matej bol skvelý

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:52 • 2 min
Dukátová: Zase je pred nami Francúz, ale Matej bol skvelý

RIO DE JANEIRO - Skvelý, fantastický, tak nazvala strieborný olympijský výkon kanoistu Mateja Beňuša jeho vodnoslalomárska kolegyňa od kajaku, Jana Dukátová.

slovakia

left justify in out

"Zvládol to na jednotku a ukázal, že v takejto situácii dokáže nastúpiť za Slovensko, tak ako Michal Martikán. Zase je pred nami Francúz, asi je to už osud. Ale je to veľká eufória, prvá slovenská medaila, všetci sú z toho maximálne nadšení. Medaila je v tomto momente ako pre Mateja tak pre nás všetkých obrovská radosť," zdôraznila pre TASR.

 

Vo štvrtok bude Beňuš na tribúne a Dukátová v perejách: "Dnes sú už vyrovnané výkony. Nakoniec rozhodnú detaily." A preto pozorne sleduje svojich kolegov. V stredu v jej K1-ke v mužskom vydaní: "Popozerala som si niektoré veci ako chodia singlkanoisti, ale viac sa bude dať vidieť v pretekoch kajakárov. Tam si prejdem jednotlivé pasáže."

 

A samozrejme, že poznatky nazbierala už v pondelňajšej kvalifikácii, v ktorej skončila šiesta. Tuší, kde sa bude lámať chlieb: "Myslím si, že okolo ôsmej a potom v záverečnom skoku okolo 19-tej a 20-tej. To budú najzložitejšie úseky, ale určite sa bude dať stratiť aj v iných častiach. Trať je taká, že od štartu do cieľa treba držať všetko v najlepšej línii."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies