Vodný slalom-SP: Dukátová v Prahe-Troji pohorela vo finále K1

NETKY.SK • 4 September 2016, 13:02 • 2 min
Vodný slalom-SP: Dukátová v Prahe-Troji pohorela vo finále K1

PRAHA - Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Jana Dukátová neuspela v nedeľňajšom finále K1 na pretekoch 4. kola Svetového pohára ICF, ktoré sa konajú v Prahe-Troji.

slovakia

left justify in out

Štvrtá z augustových OH v Riu de Janeiro ako posledná desiata postupujúca z predpoludňajšieho semifinále otvárala boje o medaily, išla sľubne, ale na predposlednej 23. "zelenej" bránke inkasovala 50 trestných sekúnd. Skončila na 9. priečke, nebyť penalizácie, čas 109,30 by znamenal druhé miesto.
Z víťazstva sa tešila Nemka Ricarda Funková aj napriek šiestim trestným sekundám, triumfovala s náskokom viac ako dvoch sekúnd pred Brazílčankou Anou Sátilovou. Na tretej pozícii klasifikovali Slovinku Evu Terceljovú. Jedinú čistú finálovú jazdu predviedla domáca Veronika Vojtková, ktorá obsadila štvrté miesto.


"Vyzeralo to celkom dobre, hore mi vyšlo veľa vecí. Ku koncu mi dochádzali sily, chcela som zariskovať, ale nakoniec som to na predposlednej bránke tesne nestihla. Som rada aj za postup do finále, posledný týždeň to bolo dosť ťažké, cítim únavu," povedal Dukátová, jej reakciu sprostredkovalo spravodajstvo SZKDV.


V K1 žien sa v Prahe-Troji predstavili zo Slovenska aj Michaela Haššová s veteránkou Elenou Kaliskou, ich účinkovanie sa skončilo už v piatkovej kvalifikácii.

Výsledky 4. kola Svetového pohára vo vodnom slalome - Praha-Troja (ČR) - nedeľa:
K1 žien - finále: 1. Ricarda Funková (Nem.) 108,59 (6), 2. Ana Sátilová (Braz.) 110,75 (4), 3. Eva Terceljová (Slovin.) 111,37 (6), 4. Veronika Vojtová (ČR) 112,31 (0), 5. Klaudia Zwolinská (Poľ.) 116,50 (4), 6. Kateřina Kudějová (ČR) 116,88 (4),... 9. Jana Dukátová (SR) 159,30 (50)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies