Dukátová nechce hovoriť o budúcnosti: Moje sny sa nenaplnili

NETKY.SK • 12 August 2016, 11:28 • 2 min
Dukátová nechce hovoriť o budúcnosti: Moje sny sa nenaplnili

RIO DE JANEIRO - Vodná slalomárka Jana Dukátová netajila po svojej druhej olympijskej účasti sklamanie. Napriek tomu, že skončila na štvrtom mieste, hovorila o nesplnenom sne. Strata medaily v záverečnom úseku totiž mala nesmierne trpkú príchuť.

slovakia

left justify in out

Sklamanie na jej tvári i v hlase bolo badateľné, vytúžený cenný kov jej ušiel po Londýne 2012 aj teraz v Rio de Janeiro. Osudová chyba prišla v samom závere. "Z hľadiska fyzickej, tréningovej aj psychickej prípravy išlo všetko ideálne a aj ja som sa cítila fakt super. Vedela som, čo mám vo finále robiť, kde zrýchliť, ako ísť. Všetko mi to vyšlo, až na ten posledný valec, ktorý ma pridržal a tam som stratila tým dotykom," opísala nevydarené finále.

 

Štvrté miesto na olympijských hrách je veľmi cenné a množstvo športovcov by zaň dalo veľmi veľa, no Dukátovej nemohlo priniesť spokojnosť. "Keď sa na to človek pozrie z uhla, vidí 4. miesto na olympiáde a môže si povedať, že je to dobrý výsledok. Ja som sem však prišla bojovať o medailu," zdôraznila jasný cieľ.

 

Najviac ju mrzelo, že na medailu nepremenila množstvo tréningu, času a tvrdej práce. "Urobili sme všetko pre to, aby som sa vrátila späť po zdravotných problémoch a takom ústupe v rokoch 2013-14. Aby som sa dostala do formy. Veľmi mi pomohol môj realizačný tím a aj to, že som ho tu mohla mať so sebou. Boli sme tu skvelý tím vodných slalomárov, no napriek tomu to nevyšlo. Aj tak im všetkým patrí veľká vďaka, bez nich by som tu nebola," pokračovala.

 

O svojej budúcnosti zatiaľ nechcela rozprávať. Doteraz myslela len a len na štvrtkové finále: "Po tom štvorročnom cykle je ťažké hneď nájsť nejakú motiváciu, na čo sa zamerať a prečo každé ráno vstávať... Všetci sme dali všetko do tejto olympiády, nikto neriešil, čo bude potom."

 

Na otázku, akými smermi sa uberajú jej úvahy, radšej neodpovedala: "Dnes a v takýchto emóciách by bola asi hlúposť niečo hovoriť. Neviem, uvidíme, čo bude."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona