Dúhový PRIDE v Bratislave mal svojich protestantov

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 13:37 • 2 min
Dúhový PRIDE v Bratislave mal svojich protestantov

BRATISLAVA - Niekoľko desiatok ľudí sa dnes stretlo na bratislavskej hlavnej stanici, aby sa zúčastnili akcie s názvom "Protest proti pochodu úchylákov v Bratislave".

slovakia

left justify in out

Protest organizuje Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko a reaguje tak na zhromaždenie príslušníkov LGBTI komunity s názvom Dúhový PRIDE Bratislava 2016. Väčšina ľudí má zelené tričká so znakom Ľudovej strany Naše Slovensko a niektorí nesú aj vlajky tejto strany.


Člen Kotlebovej strany Marián Mišún, ktorý pôsobí ako asistent poslanca NR SR za túto stranu Milana Beluského, na začiatku uviedol, že je to spontánne zhromaždenie ľudí a tiež petičná akcia za vystúpenie Slovenska z EÚ. Protest je zatiaľ veľmi pokojný. Protestujúci sa začali pomaly presúvať do centra mesta aj v sprievode polície.


V Bratislave sa dnes konajú celkovo tri akcie. Okrem Kotlebu reaguje na podujatie Dúhový PRIDE aj akcia, ktorej organizátorom je iniciatíva Hrdí na rodinu. Jej členom je aj Anton Chromík z Aliancie za rodinu. Podľa organizátorov pôjde o piaty ročník tzv. živej reťaze, ktorá sa začne o 15:00 pred Národnou radou SR (NR SR). Účastníci budú následne reťaz tvoriť od NR SR, cez Zámockú ulicu, Michalskú bránu až po Hlavné námestie.


Ako pre agentúru SITA potvrdila Nora Gubková z tlačového oddelenia bratislavského staromestského úradu, Dúhový PRIDE ako aj podujatie iniciatívy Hrdí na rodinu majú od mestskej časti na svoje podujatia povolenie. Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko však povolenie od bratislavského Starého Mesta nedostala, ani oň nepožiadala.


Bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff informoval, že polícia v Bratislave prijala opatrenia tak, aby pred zhromaždením, počas neho a po jeho ukončení v mieste ich konania ako aj v ich okolí zabezpečili verejný poriadok, i ochranu života, zdravia ako aj majetku občanov. "V prípade ak by bolo narušenie verejného poriadku alebo páchanie inej protiprávnej činnosti, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore využije všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy a obnovenie verejného poriadku," pripomenul Szeiff s tým, že verejný poriadok na území hlavného mesta bude zabezpečovať dostatočný počet policajtov, či už z radov poriadkovej polície, dopravnej polície ako aj kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KRPZ) v Bratislave.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona