Dúhový pride sa ponesie aj pod vlajkou transrodových osôb

NETKY.SK • 14 September 2013, 12:53 • 2 min
Dúhový pride sa ponesie aj pod vlajkou transrodových osôb

BRATISLAVA - Dúhový PRIDE Bratislava organizujú v roku 2013 občianske združenia Queer Leaders Forum, Iniciatíva Inakosť, NoMantinels a TransFúzia. Uskutoční sa 21. septembra od 13:00 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Hnutie transrodových ľudí sa začína zviditeľňovať už aj v strednej Európe a Bratislava sa k nemu pridáva. Dúhový PRIDE Bratislava sa bude tento rok niesť nielen pod známou vlajkou dúhových farieb, ale i v ružovo-bielo-modrých farbách trans vlajky. Výzdoba pódia, alegorického vozu a sprievodu zvýraznia túto tému aj pre Slovensko. Agentúru SITA o tom informoval aktivista Christián Havlíček.

Hoci boli transrodoví ľudia súčasťou všetkých doterajších Dúhových PRIDE sprievodov, tento rok bude ich prítomnosť viditeľná, píše Havlíček. Podporu svojou účasťou prídu vyjadriť transrodoví ľudia z okolitých krajín - Maďarska, Poľska a Česka. "Pozývame všetkých, ktorí chcú podporiť tému, upozorniť na našu situáciu a porušovanie našich práv, aby s nami kráčali pod spoločnou vlajkou," hovorí Havlíček, ktorý pôsobí ako spolupredseda organizácie TransFúzia. Farby trans vlajky symbolizujú nielen tradičné farby mužov a žien, ale aj tých ľudí, ktorých identita sa nezmestí, či nespadá do tradičných očakávaní kladených na mužov a na ženy. Teda ich kombinujú alebo sa pohybujú niekde medzi nimi, dodáva Havlíček. 

Dúhový PRIDE Bratislava organizujú v roku 2013 občianske združenia Queer Leaders Forum, Iniciatíva Inakosť, NoMantinels a TransFúzia. Uskutoční sa 21. septembra od 13:00 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Kompletný program Týždňa sprievodných podujatí i samotného Dúhového PRIDE sa nachádza na webovej stránke www.duhovypride.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies