Dúhový pochod v Prahe prilákal vyše 10.000 ľudí

NETKY.SK • 16 August 2015, 15:53 • 2 min
Dúhový pochod v Prahe prilákal vyše 10.000 ľudí

PRAHA - Týždňový festival príslušníkov sexuálnych menšín v Prahe pod názvom Prague Pride včera vyvrcholil karnevalovým "sprievodom hrdosti", do ktorého sa zapojilo vyše 10.000 účastníkov, informoval spravodajský portál iDNES.cz. Odporcovia podujatia usporiadali menšie protestné zhromaždenia, nenastali však nijaké strety, ktoré by si vyžadovali zásah polície.

slovakia

left justify in out

"Sprievod bol nahlásený ako desaťtisícový, podľa niektorých odhadov mohol doraziť až dvojnásobok ľudí," píše iDNES.cz s tým, že počet účastníkov sa v teréne ťažko overuje. Polícia odhaduje, že ulicami českej metropoly pochodovalo 12.000 až 15.000 lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych (LGBTI) ľudí a zástancov ich práv.

 

Dve protestné zhromaždenia prilákali niekoľko desiatok osôb. Na pražskom Václavskom námestí, kde sa akcia LGBTI komunity začínala, sa zišlo približne 40 mužov rozhodnutých "brániť" tamojšiu sochu svätého Václava. Organizácia Mladí kresťanskí demokrati usporiadali vlastný Pochod pre rodinu, ktorý podľa iDNES.cz podporil okrem spriaznenej strany KDU-ČSL aj pražský arcibiskup Dominik Duka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies