Dúhový pochod bude v septembri aj v Košiciach

NETKY.SK • 27 August 2016, 17:48 • 2 min
Dúhový pochod bude v septembri aj v Košiciach

KOŠICE - Štvrtý ročník košického sprievodu za práva LGBTI ľudí PRIDE Košice sa začne 3. septembra o 13:00 v Kasárňach Kulturpark v Košiciach. Festival na podporu gejov, lesieb, bisexuálnych a transrodových ľudí štartuje týždňom sprievodných podujatí PRIDE WEEK už dnes. O festivale informovala Henrieta Mihalková, PR manažérka PRIDE Košice.

slovakia

left justify in out

Nedeľa bude patriť aktívnemu oddychu. V prípade slnečného počasia bude akcia Ukáž sa v plavkách na kúpalisku Ryba Anička, popoludní od 17:00 sú návštevníci pozvaní na Queer Beer Grill Chill. Na pondelok je pripravená turistika na trase Bankov – Jahodná. Večer v Tabačke bude filmové predstavenie Zorientovaní, ktorý približuje príbeh troch palestínskych gejov. Na pravidelnej stredajšej udalosti Teplá stredávka môžu návštevníci tancovať a užívať si PRIDE WEEK spolu s DJ-mi Tabačky. V tanci a zábave sa pokračuje i vo štvrtok, večer si účastníci pripomenú tohtoročný festival Pohoda, z ktorého PRIDE Košice pripravili dokument s názvom V pohode na Pohode. Deň pred samotným sprievodom PRIDE Košice pozýva na živú knižnicu Amnesty International či na diskusiu Byť trans so Zarou Kromkovou, neskôr nasleduje Queer Pub kvíz.


„Štvrtý ročník dúhového festivalu bude opäť oslavou farebnosti.PRIDE Košice privíta na festivale všetkých ľudí, ktorí majú záujem prísť a podporiť LGBTI ľudí. Pre všetkých je pripravená zábava a kvalitný program. Tento rok nás spája láska, pretože PRIDE Košice má za cieľ prepájať LGBTI komunitu, a to nielen na východnom Slovenku, ale celkovo teplú komunitu,“ uviedol člen organizačného tímu Juraj Víg.

 

Vrcholom PRIDE WEEK je samotný sprievod ulicami Košíc. Minulý rok východoslovenskú metropolu podporilo viac ako dvesto účastníkov, tento rok riaditeľ PRIDE Košice Róbert Furiel očakáva vyššie číslo.


„Veľmi sa teším, že doposiaľ sa každým rokom účasť na sprievode znásobila. Zameriavame sa preto aj na komunitné aktivity, ktorými chceme aktivizovať a angažovať nielen LGBTI komunitu, ale aj majoritnú spoločnosť. Myslím si, že s narastajúcou vzdialenosťou od liberálnejšieho hlavného mesta potreba takýchto aktivít rastie,“ povedal Róbert Furiel, riaditeľ PRIDE Košice.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona