Duel Sparty so Slaviou bude aj súbojom elitných kanonierov

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 15:13 • 2 min
Duel Sparty so Slaviou bude aj súbojom elitných kanonierov

PRAHA- Sobotňajšie pražské derby Sparta - Slavia s výkopom o 19.15 h bude zároveň konfrontáciou dvoch elitných zakončovateľov tejto sezóny najvyššej českej futbalovej súťaže.

slovakia

left justify in out

Dvanásťgólový strelec "rudých" David Lafata privíta v 23. kole Synot ligy "zošívaného" Milana Škodu, ktorý má na konte ešte o jeden presný zásah viac a tróni na čele poradia kanonierov. Napriek tomu, že v tabuľke je medzi druhou Spartou a jedenástou Slaviou priepastný 26-bodový rozdiel, pre najlepšieho českého futbalistu uplynulého roka Lafatu nestráca duel "pražských S" náboj.

 

"Derby je pre mňa najväčším zápasom v lige, je v ňom história a rivalita. Ide o najväčší zážitok, vnímam aj to, čo sa deje na tribúnach. V minulosti som derby sledoval len v televízii, teraz ho prežívam ako aktér. Viac a viac si to užívam. Góly proti rôznym súperom nerozlišujem, ale víťazstvo nad Slaviou je špeciálne," povedal podľa serveru iDnes.cz 33-ročný kapitán Sparty, ktorý podľa svojich slov v drese úradujúceho majstra najvyššej českej súťaže so Slaviou ešte neprehral. 

 

"Ich bodový zisk neodzrkadľuje to, čo predvádzajú na ihrisku. Nečaká na nás nič jednoduché. Bude to vyhecované a tvrdé stretnutie. Každé derby bolí, no zatiaľ nikdy nevybočilo z férových hraníc," predpovedal pred sobotou David Lafata. 

 

Milan Škoda odmieta v zápase osobné záujmy, nevníma ho ako priamy súboj s Lafatom. "Neriešim, že potrebujem dať gól. Najmä chceme niečo uhrať ako tím. Sparta je favoritom, ale pod tlakom sme aj my. Tiež musíme zvíťaziť, ak nebudeme bodovať, môžeme sa v poradí prepadnúť, čo si neželáme. Keď sa budeme snažiť hrať útočne ako v príprave, môžeme hroziť. Predovšetkým sa nesmieme báť," citoval 29-ročného útočníka iDnes.cz. 

 

Milan Škoda sa teší na atmosféru na Letnej: "Aj keď hráme vonku, mám veľké očakávania. Bude tam krik, plno fanúšikov. V tej chvíli nepremýšľate nad tým, že prostredie je z väčšej časti nenávistné. Určite ma to vyhecuje." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona