Duel Slovinska proti Anglicku bude šlágrom utorkového programu o postup na MS

NETKY.SK • 10 Október 2016, 15:11 • 2 min
Duel Slovinska proti Anglicku bude šlágrom utorkového programu o postup na MS

ĽUBĽANA - Šlágrom utorkového programu "slovenskej" F-skupiny kvalifikácie o postup na futbalové MS 2018 do Ruska bude ľubľanský duel domáceho Slovinska proti Anglicku (20.45 h), teda súboj dvoch mužstiev, ktoré v prebiehajúcej eliminácii nastúpili proti Slovensku a zhodne uspeli 1:0. Slovincom sa to podarilo v sobotu v Ľubľane, Angličanom 4. septembra v Trnave.

slovakia

left justify in out

Angličania si v sobotu udržali stopercentnú bilanciu, pridali domáce víťazstvo 2:0 nad Malťanmi a so 6 bodmi sú lídrami "efka". Slovinci v septembri vo svojom úvodnom vystúpení remizovali v Litve 2:2, majú 4 body a patrí im 3. priečka v tabuľke pre horšie skóre, druhí sú Škóti. Litovčania majú 2 body, Slováci a Malťania žiadny. V utorok sú na programe aj ďalšie dva zápasy F-skupiny, tiež s úvodným výkopom o 20.45 h: Slováci v Trnave privítajú Škótov a Litovčania vo Vilniuse Malťanov.

"Albión" prežíva po nedávnom odstúpení trénera Sama Allardycea pre diskreditáciu krušné obdobie, no anglickí reprezentanti spravili radosť dočasnému trénerovi Garethovi Southgatovi a v sobotu mu vo Wembley dopriali víťaznú premiéru. Do siete Malty trafili v prvom polčase Daniel Sturridge a Dele Alli. "Chceli sme dosiahnuť vyššie víťazstvo. Bol by som rád, keby sme mohli fanúšikom ponúknuť štyri alebo päť gólov. Malta však nie je slabý protivník. V minulej kvalifikácii s ňou mali problémy Chorváti aj Taliani, keď ju zdolali iba tesne 1:0. Podľa môjho názoru sme si mohli posúvať loptu trochu rýchlejšie, ale nevadí. Utorkový zápas v Slovinsku bude z našej strany iný," sľúbil podľa britskej BBC 46-ročný rodák z Watfordu Southgate, ktorý dostal poverenie viesť mužstvo zatiaľ do konca tohto kalendárneho roka.

 

"V Ľubľane to bude náročný zápas, je to však o našej príprave - nemáme obavy zo súpera. Ide o to, aby sme predviedli to, na čo máme. Musíme myslieť predovšetkým na nás a náš výkon. Ak nám to pôjde, výsledok sa dostaví," vyhlásil kanonier FC Liverpool Sturridge, citoval ho web národnej asociácie FA. Anglicko triumfovalo v 14. kvalifikačnom dueli v sérii, pričom v ostatných šiestich si zakaždým udržalo čisté konto. Celkovo ťahá sériu 31 eliminačných zápasov bez prehry (24 víťazstiev, 7 remíz).

V základnej zostave anglickej reprezentácie proti Slovinsku zrejme bude chýbať kapitán Wayne Rooney, na ktorého hlavu sa počas ostatných týždňov znáša mohutná kritika pre nepresvedčivé výkony. Referuje o tom žurnalista Jim White zo Sky Sports, ktorý prostredníctvom svojho verifikovaného twitterového konta uviedol, že líder "troch levov" posunie kapitánsku pásku Garymu Cahillovi alebo Jordanovi Hendersonovi.

Angličania a Slovinci sa stretli aj v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska, konkrétne v E-skupine. Anglicko s desiatimi víťazstvami postúpilo na európsky šampionát, Slovinsko obsadilo 3. priečku a v baráži podľahlo Ukrajine. V novembri 2014 Angličania doma zdolali Slovincov 3:1 z manka 0:1, všetky góly padli po zmene strán. Aj v druhom meraní síl v júni 2015 v Ľubľane viedli Slovinci 1:0, "Albión" otočil na 2:1 vo svoj prospech, no v 84. minúte domáci zmazali manko. O troch bodoch pre Anglicko rozhodol až v 86. minúte Wayne Rooney. Práve od solídnych vystúpení v minulej eliminácii by sa Slovinci chceli odraziť aj pred utorkovým vzájomným súbojom.

 

"Nesmieme sa vopred vzdať. Sme si vedomí toho, že nás čaká ťažký zápas. V predchádzajúcich dueloch proti Anglicku sme ukázali, že s nimi môžeme hrať, no určite to nebude jednoduché," povedal kapitán Boštjan Cesar, citoval ho web národného zväzu NZS.


Tabuľka F-skupiny:


1. Anglicko 2 2 0 0 3:0 6
2. Škótsko 2 1 1 0 6:2 4
3. Slovinsko 2 1 1 0 3:2 4
4. Litva 2 0 2 0 3:3 2
5. Slovensko 2 0 0 2 0:2 0
6. Malta 2 0 0 2 1:7 0


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies