Duel Rumunsko - Slovensko neodvysiela žiadna slovenská televízia

NETKY.SK • 14 August 2013, 13:48 • 2 min
Duel Rumunsko - Slovensko neodvysiela žiadna slovenská televízia

BRATISLAVA - Stredajší medzištátny prípravný zápas vo futbale medzi Rumunskom a Slovenskom neodvysiela v priamom prenose žiadna slovenská televízna stanica. Slovenský futbalový zväz (SFZ) už čelí kritike zo strany futbalovej verejnosti, ktorá chce, pochopiteľne, vidieť stretnutie v priamom prenose.

slovakia

left justify in out

SFZ sa bráni vyhlásením na sociálnej sieti Facebook:

"1. Slovenský futbalový zväz nie je vlastníkom TV práv na uvedený zápas.
2. Vlastník TV práv, Rumunský futbalový zväz, ich predal nemeckej agentúre Playbook International GmbH & Co. KG.
3. Podľa informácií, ktoré sú SFZ známe, agentúra ponúkla TV práva slovenským televíziám, ale so žiadnou z nich k dohode o zakúpení práv na vysielanie priameho prenosu nedošlo."

Verejnoprávna televízia RTVS údajne mala záujem o zakúpenie práv a následné odvysielanie zápasu, ale ako uviedol šéf športu RTVS Marcel Merčiak, televízia nebola úspešná. "Vážení futbaloví fanúšikovia, dovoľte mi v krátkosti sa vyjadriť k vysielaniu priateľského zápasu medzi Rumunskom a Slovenskom. Vysielacie práva získala od Rumunského futbalového zväzu nemecká agentúra, pričom RTVS nebola oslovená so žiadnou konkrétnou ponukou. RTVS síce bola doručená mailom otázka od šéfa nemeckej agentúry, či máme záujem o vysielanie zápasov Rumunsko - Slovensko, no bez uvedenia informácie, že by táto agentúra vlastnila vysielacie práva na tento zápas. Práva na jeho vysielanie spomínaná agentúra ponúkala ďalším záujemcom za sumu, ktorá vysoko prevyšuje možnosti RTVS. Pre Vašu informáciu a ilustráciu, ako to chodí na trhu so športovými prenosmi: ani zápas medzi Maďarskom a Českom nebude vysielať verejnoprávna ČT, ale súkromná televízia. Ďakujeme za pochopenie a veríme, že napriek tomu ostanete športu na RTVS verní," vyjadril sa Merčiak.

Úvodný výkop stredajšieho stretnutie na Národnom štadióne v Bukurešti sa uskutoční o 20.00 SELČ a slovenský výber v ňom premiérovo povedie nový tréner Ján Kozák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies