Duel Nemecko - Grécko pod dohľadom Merkelovej

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 11:16 • 2 min
Duel Nemecko - Grécko pod dohľadom Merkelovej

Duel Nemecko - Grécko pod dohľadom Merkelovej - Futbal Nemecká kancelárka Angela Merkelová nebude chýbať v hľadisku počas štvrťfinále futbalového turnaja EURO 2012 medzi Nemeckom a Gréckom. Duel bude mať pikantnú príchuť najmä z pohľadu ekonomiky, keď pro

slovakia

left justify in out

img

Nemecká kancelárka Angela Merkelová nebude chýbať v hľadisku počas štvrťfinále futbalového turnaja EURO 2012 medzi Nemeckom a Gréckom.
      Duel bude mať pikantnú príchuť najmä z pohľadu ekonomiky, keď proti sebe nastúpia dve krajiny stojace na opačných póloch hospodárskej krízy.
      Merkelovej vyšli v ústrety kolegovia zo Španielska a Talianska, ktorí presunuli začiatok rokovania v Ríme na skoršiu hodinu. Kancelárka tak podľa hovorcu vlády Georga Streitera stihne duel, ktorý sa hrá o v piatok o 20.45 SELČ v Gdansku.
      Nemecko, ako najsilnejšia európska ekonomika, bolo hlavným prispievateľom a iniciátorom medzinárodných záchranných balíčkov pre Grécko. Okrem toho malo výrazný podiel na rozsiahlych štrukturálnych zmenách a výraznom znižovaní výdavkov. Merkelová je z tohto dôvodu v Grécku veľmi nepopulárnou osobnosťou.
      "Dúfa v spravodlivý a zaujímavý súboj," citoval slová Merkelovej hovorca Streiter.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona