Dudek sa rozlúčil s reprezentáciou proti Lichtenštajnsku

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 09:31 • 2 min
Dudek sa rozlúčil s reprezentáciou proti Lichtenštajnsku

KRAKOV - Poľský futbalový brankár Jerzy Dudek si v utorok poslednýkrát obliekol reprezentačný dres v súťažnom zápase.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný brankár (nar. 23. 3. 1973), ktorý naposledy na klubovej úrovni pôsobil v španielskom Reale Madrid, nastúpil na medzištátne prípravné stretnutie v Krakove proti Lichtenštajnsku v základnej zostave a odchytal tridsaťštyri minút. Potom ho v bránke Poľska nahradil gólman anglického Southamptonu Artur Boruc. Počas striedania brankárskej dvojice sa zoradili zostávajúci hráči poľského výberu pri stredovej čiare ako "čestná stráž" a vyprevadili usmievajúceho sa Dudeka na lavičku.

Jerzy Dudek pred stretnutím poprel, že by posledný štart v národnom tíme bol jeho derniérou na profesionálnej úrovni. "Bude to rozlúčka s reprezentáciou, ale rozhodne sa aj naďalej chcem zúčastňovať na futbalových stretnutiach a aj sa na to chystám," povedal Dudek v rozhovore pre poľskú agentúru PAP. Posledný klubový súťažný zápas odohral rodák z mesta Rybnik v drese Realu Madrid ešte 21. mája 2011 proti Almeríi. Bývalý brankár FC Liverpool či Feyenoord Rotterdam Dudek nastúpil za rodnú krajinu v šesťdesiatich medzištátnych dueloch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies