Duda sníva o Anglicku, želá si Spartu a nemá rád Slovan

NETKY.SK • 5 December 2014, 18:55 • 2 min
Duda sníva o Anglicku, želá si Spartu a nemá rád Slovan

VARŠAVA - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda, ktorý sa v krátkom čase vypracoval v drese Legie Varšava na jednu z najväčších hviezd najvyššej poľskej súťaže, sa netají túžbou pôsobiť v budúcnosti v niektorej z elitných európskych líg.

slovakia

left justify in out

"Som nesmierne vďačný Košiciam, ale aby som sa posunul v kariére vpred, musel som odísť do iného klubu. Keby som z Košíc odišiel o rok alebo dva, mohlo byť neskoro. Prestup do Legie bol dobrý krok pre môj rozvoj. Nemôžem však sľúbiť, že tu zostanem do konca kariéry. O rok - dva by som chcel skúsiť silnejšiu súťaž, najradšej by som šiel do mojej obľúbenej anglickej Premier League. Myslím si, že poľská Ekstraklasa je dobrá ´trampolína´ pre mladých hráčov, " vyhlásil pre portál sportowefakty.pl sninský rodák Duda, ktorý v piatok oslávil 20. narodeniny. Zaujímavosťou je, že sa narodil v rovnaký deň ako iný Slovák, ktorý v minulosti pôsobil v spomenutom varšavskom klube - brankár Ján Mucha. Reprezentačný gólman SR je však o 12 rokov starší.

 

Úradujúci poľský majster si aj vďaka výborným výkonom Dudu v predstihu zabezpečil účasť v jarných bojoch v rámci Európskej ligy UEFA. Slovenský mladík, ktorý strelil v skupinovej fáze gól v oboch víťazných dueloch proti ukrajinskému Metalistu Charkov (1:0 a 2:1), by si v šestnásťfinále EL želal za súpera pražskú Spartu. "Je to silný súper, ale pre nás hrateľný," cituje iný portál gwizdek24.se.pl slová hráča Legie, ktorý dodal, že prípadný duel s mužstvom z Letnej by nepovažoval za možnosť na ´pomstu´ za prehry slovenského majstra Slovana Bratislava s týmto súperom 0:3 a 0:4 v základnej skupine európskeho pohára číslo dva: "Nie, to určite nie. Slovan nemám rád. Jednoducho si myslím, že Sparta by nám mohla pasovať a je to tím, cez ktorý by sme mohli prejsť do ďalšieho kola," uzavrel Ondrej Duda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies