Duda: Sme jeden tím a spolu vyhrávame aj prehrávame

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 15:59 • 2 min
Duda: Sme jeden tím a spolu vyhrávame aj prehrávame

POZNAŇ - Futbalistom Legie Varšava nevyšiel nedeľňajší duel 25. kola najvyššej poľskej súťaže Ekstraklasy na ihrisku Lechu Poznaň. Mužstvo z hlavného mesta Poľska prehralo u súpera 1:2 a na čele ligovej tabuľky má pred týmto súperom náskok už len troch bodov. Lech Poznaň sa triumfom posunul už na druhé miesto.

slovakia

left justify in out

"Lech sa k nám priblížil v tabuľke, nie je to nič príjemné. Počas reprezentačnej prestávky musíme trochu zregenerovať, pretože pred nami sú dôležité ligové súboje i Poľský pohár," cituje oficiálny web Legie slovenského stredopoliara Ondreja Dudu, ktorý odohral celý zápas.

 

Priebeh zápasu ovplyvnila situácia zo 62. minúty, keď hosťujúci brankár Arkadiusz Malarz za faul mimo šestnástky dostal červenú kartu a miesto medzi troma žrďami zaujal Dušan Kuciak. Ten inkasoval z následného priameho kopu z kopačky Douglasa a vzápätí ho prekonal aj Hamalainen. Legia síce v 84. minúte skorigovala na 1:2, ale vyrovnať sa jej už nepodarilo. "Neobviňujeme z neúspechu brankára Arku Malarza. Sme jeden tím a spolu vyhrávame aj prehrávame. Arek urobil chybu, no bola to ťažká situácia a predchádzal je faul na nášho Michala Zyra. Rozhodcovia to však nechali tak a napokon sa stalo to, čo sme všetci mohli vidieť. Do tohto okamihu sme hrali dobre. Bol to prestížny duel pred plnými tribúnami, no niekedy sa stane, že lepší tím prehrá. Tak bolo aj teraz. Na hracej ploche bolo veľa emócií, ale nebolo to nič divné - veď išlo o veľké poľské derby. V Poznani sme hodinu boli lepší, ale potom sme hrali oslabení a mali sme to ťažké. Lech nás nezaskočil svojou taktikou. Dal dva góly, my sme potom síce bojovali až do konca, no nepodarilo sa nám dotiahnuť to aspoň na remízu," pokračoval 20-ročný rodák zo Sniny.

 

Ondrej Duda sa začiatkom marca vrátil do zostavy Legie po zranení pravej nohy, ktoré utrpel koncom januára na sústredení v tureckom Beleku v prípravnom zápase proti českej Viktorii Plzeň. "S mojím zdravím je už všetko v poriadku. Forma ešte nie je optimálna, ale od zápasu k zápasu sa to zlepšuje," dodal slovenský reprezentant.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies