Duda požiadal lídrov cirkví v Británii, aby pomohli zastaviť útoky na Poliakov

NETKY.SK • 7 September 2016, 09:45 • 2 min
Duda požiadal lídrov cirkví v Británii, aby pomohli zastaviť útoky na Poliakov

VARŠAVA - Poľský prezident Andrzej Duda v utorok oznámil, že napísal lídrom cirkví v Británii listy so žiadosťou, aby pomohli predchádzať útokom na Poliakov žijúcich v ostrovnej krajine.

slovakia

left justify in out

Duda uviedol, že jeho listy lídrom anglikánskej aj katolíckej cirkvi v Británii majú podporiť úsilie poľskej vlády, ktorá chce vyrokovať a zaručiť lepšiu ochranu státisícom Poliakov žijúcich v Británii.


Minulý týždeň zomrel 40-ročný Poliak Arkadiusz Jóžwik, ktorého zbili tínedžeri v anglickom meste Harlow, približne 50 kilometrov severne od Londýna. V Harlowe dostali bitku aj traja ďalší Poliaci a správy o podobných útokoch na Poliakov prichádzajú z celej Británie, uviedla v dnešnej správe svetová agentúra AP.


Poľskí ministri zahraničných vecí a vnútra v pondelok navštívili Londýn, kde sa na rokovaniach so svojimi rezortnými kolegami usilovali zaistiť väčšie bezpečie pre Poliakov.


Poľský minister zahraničných vecí Witold Waszczykowski vyjadril presvedčenie, že Poliakom je v Británii poskytovaná menšia ochrana než iným štátnym príslušníkom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies