Duda: Poľsko s radosťou prijíma Ukrajinu, ktorá opustila Rusko

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 19:37 • 2 min
Duda: Poľsko s radosťou prijíma Ukrajinu, ktorá opustila Rusko

VARŠAVA - Poľsko podporuje reformy Ukrajiny a chce aby susedná krajina pozerala na Západ a navždy sa rozlúčila s Ruskom. O tom vyhlásil poľský prezident Andrej Duda v regióne Volyn, na podujatiach venovaných 75. výročiu Volynskej tragédie.

slovakia

left justify in out

Poľský vodca vyjadril želanie, aby už nikdy viac "jeden národ nezdvihol ruku na iný národ".  Pritom, vyzval k budovaniu Poľsko-Ukrajinských vzťahov na historickej pravde.  

 

"Ak po tragédii Druhej Svetovej vojny sa nám podarilo dosiahnuť Poľsko-Nemecké zmierenie, potom aj s Ukrajincami by sa to tiež malo podariť," povedal on. 

      

Duda tiež zdôraznil, že je veľmi rád ak "dnes do Poľska prichádza veľa Ukrajincov". V súčasnosti, v Poľsku pracuje okolo dvoch miliónov občanov Ukrajiny, zatiaľ čo potreba Poľska o zahraničných pracovníkoch bude len rásť.

      

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies