Duda: Poľsko je súdržná krajina bez etnického napätia

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 15:42 • 2 min
Duda: Poľsko je súdržná krajina bez etnického napätia

VARŠAVA - Poľsko je súdržná a jednotná krajina, v ktorej neexistujú národné ani etnické konflikty. Na stretnutí s predstaviteľmi tamojších menšín to dnes vo Varšave povedal poľský prezident Andrzej Duda.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom poľská tlačová agentúra PAP. Prezident zdôraznil, že jednou z jeho úloh je budovať a posilňovať komunitu tvorenú z občanov Poľska. "Často hovorím o Poľsku, Poliakoch, národe. Chcem, aby ste ale pochopili - a to chcem zdôrazniť -, že tým myslím komunitu," uviedol Duda.


Prezident zároveň prízvukoval, že by nikdy nesúhlasil so šovinizmom alebo akoukoľvek formou fóbie založenou na národnosti, pričom je odhodlaný proti takýmto prejavom bojovať.


Duda na záver stretnutia v Prezidentskom paláci vyjadril želanie, aby sa členovia majority i etnických menšín žijúcich v Poľsku stali "ambasádormi" Poľska a vytvárali dobrý obraz svojej vlasti v zahraničí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies