Duda nazad najskôr v polovici októbra, zaznelo z Nemecka

NETKY.SK • 25 August 2016, 12:44 • 2 min
Duda nazad najskôr v polovici októbra, zaznelo z Nemecka

BERLÍN - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda bude chýbať nemeckému klubu Hertha Berlín ešte nejaký čas. Podľa Berliner Morgenpost to bude minimálne do polovice októbra.

slovakia

left justify in out

"Pracujeme na jeho fyzickej pripravenosti. Musí mať organizmus, ktorý dokáže ustáť bundesligovú záťaž. Uvedomujem si, že terajšia situácia je frustrujúca pre samotného hráča, mužstvo, realizačný štáb aj fanúšikov," skonštatoval kouč Pál Dárdai.

"Ťažko povedať, kedy ho môžeme očakávať nazad. Je to roztrpčujúce, ale nič na tom nezmeníme," povzdychol si Dárdai, citoval ho napríklad web Passauer Neue Presse. Ofenzívny stredopoliar Duda, ktorý v letnom prestupovom období prišiel z poľskej Legie Varšava, si zranil koleno koncom júla v prípravnom zápase proti Eintrachtu Braunschweig. Teraz sa pripravuje individuálne pod dohľadom kondičného trénera Henrika Kuchna.

"Musíme byť trpezliví. Keď sa vráti, budeme ho nasadzovať opatrne. Máme zohraté mužstvo a ak všetci jeho členovia zostanú zdraví, nemám si prečo robiť starosti," povedal Dárdai s vyhliadkou na nedeľňajšiu bundesligovú ouvertúru proti SC Freiburg.

Dvadsaťjedenročný rodák zo Sniny Duda figuruje v nominácii slovenskej reprezentácie na zápas proti Anglicku v nedeľu 4. septembra o 18.00 h v Trnave v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Podľa aktuálnych správ z Nemecka sa zdá, že napokon nebude trénerovi Jánovi Kozákovi k dispozícii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona