Duda musí návrat odložiť, opäť sa mu ozvalo boľavé koleno

NETKY.SK • 6 November 2016, 10:58 • 2 min
Duda musí návrat odložiť, opäť sa mu ozvalo boľavé koleno

BERLÍN - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda musí odložiť svoj návrat na zelené trávniky. Po štvrtkovom tréningu sa mu opäť ozvalo problémové koleno a stále tak nemôže zasiahnuť do súťažného diania v drese Herthy Berlín.

slovakia

left justify in out

Ako informoval denník Berliner Kurier, Dudovi po modelovanom tréningovom zápase opuchlo problémové koleno a začalo opäť bolieť. Pritom zdravotný stav 21-ročného ofenzívneho stredopoliara sa zlepšoval a počas víkendu mal nastúpiť za rezervný tím Herthy v regionálnej lige. Po ďalších nečakaných komplikáciách však musí svoj návrat oddialiť. "Už počas tréningu som zbadal, že čosi nie je v poriadku. Dovtedy to vyzeralo nádejne, Ondrej tvrdo trénoval, pracoval na sebe. Ale je rozdiel medzi tréningom a zápasovým tempom, kde sa nevyhne prudkým, nekontrolovaným pohybom," povedal tréner berlínskeho klubu Pál Dárdai.

 

Duda, ktorý prišiel v lete do nemeckej metropoly z Legie Varšava za 4,2 milióna eur, stihol od svojho prestupu odohrať za bundesligistu iba dva prípravné duely. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude po najnovších zdravotných problémoch pauzovať. "Je to pre nás nemilé, pretože sme za neho minuli kopec peňazí. Ak je zdravý, je pre nás posilou. Pre Ondreja je situácia ešte ťažšia. Opäť musí bojovať, opäť sa musí snažiť, aby bol fit," dodal Dárdai na adresu slovenského reprezentanta.

 

Účastník EURO 2016 pôvodne figuroval v kádri národného tímu pred kvalifikačným zápasom MS 2018 proti Litve a prípravným duelom v Rakúsku, napokon však počas asociačného termínu zostal vo svojom nemeckom klube. Rozhodnutie vzniklo na základe žiadosti Herthy, ktorá pre Dudu po dlhodobom zranení pripravila špeciálny program tréningov a zápasov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies