Duda dostal stopku! Na európskom šampionáte do 21 rokov sa nezúčastní

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 14:17 • 2 min
Duda dostal stopku! Na európskom šampionáte do 21 rokov sa nezúčastní

BRATISLAVA - Stredopoliar nemeckého bundesligového klubu Hertha Berlín Ondrej Duda nebude hrať za Slovensko na majstrovstvách Európy futbalistov do 21 rokov, ktoré sa uskutočnia v termíne 16. - 30. júna 2017 v Poľsku. Informáciu o jeho absencii priniesla internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

slovakia

left justify in out

"Nebola to jednoduchá situácia najmä pre Ondreja, ktorý bol pod obrovským tlakom. Viackrát som s ním hovoril, mal záujem reprezentovať na šampionáte, zároveň sme si však všetci uvedomovali postoj Herthy a jej argumentáciu. Ako my, aj druhá strana zvažovala všetky okolnosti, napokon dospela k rozhodnutiu neuvoľniť Dudu na majstrovstvá Európy. Nám nezostáva iné, ako stanovisko Herthy akceptovať," reagoval tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal.

Konečné rozhodnutie o neúčasti 22-ročného šikovného ofenzívneho záložníka na ME do 21 rokov už pár dní rezonovalo medzi futbalovou verejnosťou. Definitíva, znamenajúca stop účasti, dorazila na SFZ z Berlína e-mailom.


Komplikáciu spôsobila skutočnosť, že kontinentálny šampionát hráčov do 21 rokov v Poľsku sa hrá v neasociačnom termíne (16. - 30. júna). Preto kluby nemajú povinnosť uvoľniť svojich futbalistov na tieto podujatia podľa medzinárodných pravidiel. Na spomenutý fakt doplatil aj Ondrej Duda.

"Jeho súčasný klub Hertha BSC Berlín zohľadnil všetky skutočnosti (hráčovu vyťaženosť, zranenie, dĺžku absencie, riziko možného opätovného zranenia, atď) a slovenského futbalistu pre majstrovstvá Európy ´dvadsaťjednotiek´ neuvoľnil. Oznámil to oficiálne e-mailom a hoci sa potom ešte SFZ snažil nájsť také riešenie, aby Duda predsa len mohol s Hapalovým tímom do Poľska cestovať, je potrebné rešpektovať medzinárodné regule a stanovisko nemeckého klubu," dodal Hapal.

Neúčasť rodáka zo Sniny na blížiacich sa ME do 21 rokov znamená, že v kádri českého kouča Hapala pre šampionát v Poľsku sa uvoľnilo jedno miesto, keďže v prípade kladného stanoviska Herthy by Duda v nominácii takmer s určitosťou nechýbal.

 

"Termín nahlásenia definitívneho zloženia 23-členného kádra je 6. jún, máme teda ešte čas na konečné rozhodnutie. Samozrejme, rátali sme aj s takýmto vývojom situácie, boli sme pripravení aj na negatívny postoj nemeckého klubu. Využijeme však konečnú časovú hranicu na oznámenie nominácie," vyjadril sa na záver Pavel Hapal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies