Duda dobre pozná rakúske prostredie, konkurenciu mladíkov víta

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 14:52 • 2 min
Duda dobre pozná rakúske prostredie, konkurenciu mladíkov víta

Senec - Vo výbornej nálade po zisku poľského double prišiel na štvrtkový zraz slovenskej futbalovej reprezentácie Ondrej Duda z Legie Varšava. Mladý stredopoliar má za sebou úspešnú sezónu, teší sa na sústredenie v Rakúsku pred dvojicou prípravných zápasov s Gruzínskom a Nemeckom a víta konkurenciu, ktorá mu pribudla do tímu trénera Jána Kozáka v podobe bývalých spoluhráčov z tímu SR 21 Matúša Bera, Adama Zreľáka a Milana Škriniara.

slovakia

left justify in out

Duda sa v Legii postupne etabloval na dôležitú súčasť tímu. Hoci podľa jeho slov mohla byť o kúsok úspešnejšia z hľadiska lepších gólových štatistík: "Sezóna bola úspešná z pohľadu, že sme získali titul aj pohár. Odohral som dosť zápasov, mal som aj malé zranenie a čo sa týka osobných štatistík, tie mohli byť trošku lepšie," povedal na zraze v Senci.

 

Slováci už v piatok odchádzajú do rakúskeho Windischgarstenu, kde budú ladiť formu pred domácou generálkou na EURO so Severným Írskom v Trnave 4. júna, resp. samotným kontinentálnym šampionátom. Počas sústredenia odohrajú dva oficiálne zápasy - v rakúskom Welse v piatok 27. mája s Gruzínskom, ktoré vedie bývalý tréner reprezentácie SR Vladimír Weiss, resp. v Augsburgu v nedeľu 29. mája s nemeckými majstrami sveta. "Hlavné je, aby sme sa dobre naladili pred EURO. Bude to výborná previerka pred majstrovstvami Európy. Samozrejme, nemožno brať tieto zápasy na ľahkú váhu. Bude to o nás, ako k tomu pristúpime," povedal pre TASR.

 

Na celé sústredenie sa bývalý hráč Košíc teší, najmä, keď jeho miesto dobre pozná: "Teším sa. Neočakávam nič špeciálne. Je to normálna príprava na to vyvrcholenie, ktorými sú majstrovstvá Európy. V tom komplexe som už bol, ešte za trénera Kozáka v Košiciach. Dobre to poznám, je to tam pekné."

 

Príchod nových mladých tvárí do A-tímu prijal s radosťou, hoci najmä Matúš Bero, ktorý obhájil s AS Trenčín slovenské double, by mohol byť pre neho konkurenciou: "Je to konkurencia nielen pre mňa, ale pre všetkých. Sú to chlapci v mojom veku, od niektorých som aj mladší. Vnímam to pozitívne. Sú tu, aby bojovali o miesto a dodali pozitívnu energiu mužstvu," dodal Duda.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies