Duda čaká vo Varšave na definitívnu dohodu klubov

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 13:49 • 2 min
Duda čaká vo Varšave na definitívnu dohodu klubov

BRATISLAVA - Transfer slovenského futbalového reprezentanta a hráča poľského tímu Legia Varšava Ondreja Dudu do talianskeho klubu Inter Miláno ešte nie je definitívne spečatený a uzavretý.

slovakia

left justify in out

"Obidva kluby ešte doťahujú nejaké detaily, predpokladám, že ide o technické náležitosti. Pokiaľ ide o dĺžku kontraktu, ktorá je na päť rokov či finančné aspekty, tam by malo byť všetko v poriadku," informovala v pondelok popoludní agentúru SITA Ľubica Škorvaneková, ktorá 20-ročného talentovaného stredopoliara mediálne zastupuje.

 

"Výprava Legie sa v sobotu vrátila zo sústredenia v Rakúsku. Ondrej je momentálne vo Varšave a čaká na súhlasné stanovisko a definitívnu dohodu klubov. Keď k tomu príde, odcestuje do Milána, v Interi absolvuje vstupnú lekársku prehliadku a po týchto medicínskych vyšetreniach podpíše zmluvu. Myslím si, že to už nebude dlho trvať, je to otázka najbližších dní, možno hodín," doplnila Ľ. Škorvaneková. 

 

"Je to pre mňa nepochybne veľká výzva, pred ktorou mám prirodzený rešpekt. Chcem obstáť v silnej konkurencii hráčov, a to je pre mňa silná motivácia, aby som sa zlepšoval a pracoval na sebe," skonštatoval Ondrej Duda a ďalej poznamenal: "V Legii som dostal skvelú príležitosť a stále som cítil silnú podporu aj zo strany vedenia klubu, ale aj fanúšikov. Som im zato vďačný." 

 

Web Čas.sk však referoval o tom, že v prestupe sninského rodáka nastal zvrat a 18-násobný taliansky majster a sedemnásobný držiteľ Talianskeho pohára už nemá prioritu dostať Dudu na San Siro. Vraj sa "nerazzurri" sústredia na angažovanie 25-ročného útočníka Manchestru City a reprezentanta Čiernej Hory Stevana Jovetiča ako aj 26-ročného krídelníka VfL Wolfsburg a chorvátskeho reprezentanta Ivana Perišiča. "Záujem Interu Miláno o Dudu stále pretrváva. Keby Ondreja nechceli, tak už nerokujú," zdôraznila Ľubica Škorvaneková na margo interesu Interu, ktorý v uplynulej sezóne 2014/2015 obsadil v Serie A až 8. miesto s 32-bodovým odstupom na majstrovský Juventus Turín a v nastávajúcom ročníku nebude účinkovať v európskych pohároch. 

 

Ondrej Duda prestúpil vo februári 2014 z MFK Košice do Legie Varšava, kde len nedávno predĺžil platnosť svojho kontraktu do 30. júna 2019. Napriek tomu je o trojnásobného slovenského reprezentanta (v najcennejšom drese skóroval zatiaľ raz - 31. marca 2015 rozhodol o výhre SR v prípravnom dueli proti Česku v Žiline /1:0/, pozn.) veľký záujem, ten v minulosti či v ostatnom období prejavili napríklad SSC Neapol, Newcastle United, FC Everton, Aston Villa, FC Southampton, Benfica Lisabon, Borussia Dortmund, 1. FC Kolín nad Rýnom, Hannover 96, VfL Wolfsburg či Bayer Leverkusen. "Keďže rokovania o odchode Ondreja z Legie Varšava do Interu Miláno sú v zásadnej fáze, ďalšie kluby vôbec neriešime," dodala pre agentúru SITA Ľubica Škorvaneková, ktorá šikovného ofenzívneho stredopoliara mediálne zastupuje. 

 

V prípade realizácie transferu bude Duda najdrahším odchádzajúcim futbalistom v histórii Legie Varšava, podľa neoficiálnych informácií by sa prestupová čiastka mala pohybovať medzi 3,5 až 5 miliónmi eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies