Duda bude najdrahšie predaným hráčom v histórii Legie Varšava

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 09:48 • 2 min
Duda bude najdrahšie predaným hráčom v histórii Legie Varšava

VARŠAVA - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda sa stane najdrahšie predaným hráčom v storočnej histórii poľského klubu Legia Varšava.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný sninský rodák pravdepodobne v stredu podpíše s nemeckou Herthou Berlín päťročný kontrakt, odstupné by sa malo pohybovať na úrovni 4,4 milióna eur plus ďalšie bonusy v hodnote približne pol milióna. Hráč by mal zarábať podobne ako v Legii, približne 800-tisíc eur počas prvého roka berlínskeho angažmánu. Referuje o tom portál sport.se.pl. Doteraz najdrahším hráčom odchádzajúcim z varšavského klubu bol brankár Lukasz Fabiaňski, momentálne chytajúci v Swansea City, ktorého v roku 2007 predali do londýnskeho Arsenalu za 4,35 milióna eur. V histórii poľskej ligy boli drahší iba dvaja hráči - Adrian Mierzejewski (z Polonie Varšava do Trabzonsporu za 5,25 milióna eur) a Robert Lewandowski (z Lechu Poznaň do Borussie Dortmund za 4,75 milióna eur).

 

Nádejný Slovák bol minulý rok blízko prestupu do talianskeho Interu Miláno, z transakcie napokon na poslednú chvíľu zišlo. V priebehu uplynulej sezóny sa skloňovalo viacero záujemcov, tých skutočných však údajne bolo iba niekoľko. "Ešte pred ME 2016 Ondreja Dudu chceli Fiorentina, AS Rím a Borussia Mönchengladbach. Najkonkrétnejšia však bola Hertha Berlín. Tréner Pál Dárdai uistil, že bude Ondrejovi dávať veľa príležitostí. To napokon najviac zavážilo," povedal nemenovaný informátor pre uvedený zdroj.

 

Duda už minulý týždeň navštívil Berlín v spoločnosti svojho otca, kde sa stretol s maďarským trénerom Herthy Pálom Dárdaiom aj športovým riaditeľom Michaelom Preetzom. "Legia dala synovi veľmi veľa, ale myslím si, že Ondrej potrebuje novú výzvu. Ak chce napredovať, musí zamieriť do lepšej ligy ako je poľská," vyhlásil pre portál sportowefakty.wp.pl hráčov otec Ondrej Duda starší.

 

Ako pripomenul Przeglad Sportowy, z transferu bude profitovať aj slovenský druholigový klub FC VSS Košice - nástupca niekdajšieho MFK, ktorý zinkasuje 10 % z prestupovej sumy. Pre pripomenutie, Duda začiatkom roka 2014 prestúpil z Košíc do Varšavy za 330-tisíc eur.

 

Duda v utorok už nenastúpil na odvetný zápas 2. predkola Ligy majstrov v drese Legie Varšava proti tímu Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny.

Najdrahšie predaní hráči z Legie Varšava:
Lukasz Fabiaňski - za 4,35 milióna eur do Arsenalu Londýn
Maciej Rybus - za 3,2 milióna eur do Tereku Groznyj
Dawid Janczyk - za 2,8 milióna eur do CSKA Moskva
Rafal Wolski - za 2,7 milióna eur do AC Fiorentina
Artur Jedrzejczyk - za 2,2 milióna eur do Kubaňu Krasnodar



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies