Duda aj s prezývkami Dudinho či Ondrej Di María

NETKY.SK • 5 November 2014, 16:26 • 2 min
Duda aj s prezývkami Dudinho či Ondrej Di María

VARŠAVA - Slovenský mládežnícky reprezentant vo futbale Ondrej Duda upútal svojou technickou vyspelosťou aj redaktorov oficiálnej internetovej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA). Devätnásťročnému stredopoliarovi Legie Varšava dali dokonca priestor na hlavnej stránke sekcie venujúcej sa druhej najprestížnejšej klubovej súťaži "starého kontinentu" Európskej lige.

slovakia

left justify in out

Rodák zo Sniny pred dvoma týždňami strelil jediný gól úradujúceho poľského šampióna v dueli proti Metalistu Charkov a rozhodol o víťazstve klubu z Lazienkowskej 1:0. Legia má po troch zápasoch na konte deväť bodov a ďalšie víťazstvo ju môže posunúť do vyraďovacej časti EL. 

 

"Bol to zatiaľ najkrajší gól v mojej kariére," spomenul si Duda na zásah proti ukrajinskému tímu a doplnil: "Ešte niekedy dávno som dal podobný, ale to bolo za mládežnícky tím. Moja trefa však nebola jediným pekným momentom v stretnutí. Dušan Kuciak zlikvidoval penaltu a naši fanúšikovia v Kyjeve sa postarali o to, že sme sa cítili ako na domácom štadióne. Metalist je dobré mužstvo, ale doma v odvete by sme ho opäť mohli zdolať. Sme silní a naším jediným cieľom vo štvrtkovom dueli je trojbodový zápis." 

 

Legia, ktorá je jedným z tria stopercentných klubov v EL 2014/2015, má blízko k postupu do "vyraďovačky". "Fiorentina, Dinamo Moskva a Legia Varšava," vysypal z rukáva zoznam klubov Duda a dodal: "Byť v takejto spoločnosti pre nás veľa znamená." 

 

Kreatívny stredopoliar prestúpil do Poľska v zime z MFK Košice a okamžite sa stal stabilným hráčom základnej zostavy. Okrem krajana Dušana Kuciaka si dobre rozumie aj so srbským stredopoliarom Miroslavom Radovičom. Tridsaťročný záložník dokonca berie Slováka ako svojho "futbalového syna". "Radovič je zranený. Pred zápasom s Metalistom mi povedal, že tam mám 'šupnúť' jeden gól za neho. Podarilo sa mi to a ja som rád, že som ho nesklamal, pretože ma nevolá len 'synak', ale aj 'Ondrej Di María'. Pretože mu pripomínam tohto argentínskeho futbalistu. Niektorí ma volajú aj 'Dudinho' pre moje technické schopnosti. Všetkých však ubezpečujem, že som Slovák a nie Brazílčan," uviedol s úsmevom na perách Duda, ktorý si za stabilne kvalitné výkony v drese SR "21" a Legie vyslúžil premiérovú nomináciu do seniorského národného tímu Slovenska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona