Duda a Škriniar jednohlasne ďakujú za šancu

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 10:38 • 2 min
Duda a Škriniar jednohlasne ďakujú za šancu

LILLE - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v minulosti viackrát ukázal, že sa nebojí dať aj vo vážnych zápasoch príležitosť mladým hráčom.

slovakia

left justify in out

Inak to nebolo ani na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, svojej príležitosti sa chopili 21-roční Ondrej Duda aj Milan Škriniar. Let slovenských "sokolov" turnajom ukončili v nedeľňajšom osemfinálovom dueli v Lille úradujúci majstri sveta Nemci, ktorí zvíťazili 3:0 a postúpili do štvrťfinále.

Obranca Sampdorie Janov Škriniar prvýkrát zasiahol do diania na ME v zápase proti Anglicku, absolvoval záverečnú štvrťhodinku a pomohol ubrániť bezgólovú remízu, ktorá Slovákom prakticky zabezpečila postup do osemfinále. V súboji proti Nemcom nastúpil bývalý stopér MŠK Žilina od začiatku a odohral celý duel. "Bol som šťastný, že som dostal šancu, o to lepšie, že od začiatku. Sústredil som sa na svoj výkon a na pokyny, ktoré som mal plniť. Sčasti sa mi to darilo, sčasti nie. Mrzí nás, že sa nám nepodarilo dosiahnuť veľký výsledok, ktorý sme si všetci želali," povedal po stretnutí v Lille Škriniar a priblížil úlohy od trénera.

 

"Povedal mi, aby som vykrýval priestor medzi Maťom Škrtelom a Janom Ďuricom, a aby som sa tam pohyboval aj s Paťom Hrošovským. Nebolo jednoduché hrať proti Nemcom. Nastúpiť proti hviezdam bol výborný pocit, ale ako hovorím, hlavne som sa chcel sústrediť na svoj výkon a pomôcť mužstvu. Ťažko sa mi hodnotí takýto zápas. Osobne som sa na ihrisku cítil dobre, ale prehrali sme, čiže môj výkon vlastne neznamená nič. Bol to určite jeden z najvážnejších zápasov mojej kariéry. Nastúpiť v osemfinále ME sa nestáva každý deň a už vôbec nie mladému Slovákovi. Som šťastný za tú šancu. Výsledkovo to však nevyšlo a to nás mrzí," skonštatoval Škriniar, ktorý na margo celého turnaja dodal: "Každý zápas, ktorý som hral alebo pozeral, mi dal veľa a ukázal mi, čo ešte môžem robiť a na čom pracovať. Snažil som sa najmä brať si príklad z chalanov v kabíne. Videl som, ako sa správajú na tréningoch aj v osobnom živote, ako na sebe tvrdo pracujú."

Kormidelník SR Ján Kozák počas pozápasovej tlačovej konferencie naznačil, že slovenské mužstvo potrebuje generačnú výmenu. Škriniar by mal byť pri zachovaní výkonnosti a napredovaní jej súčasťou. "S 'dvadsaťjednotkou' máme veľmi dobre rozbehnutú kvalifikáciu na ME; verím, že sa nám to podarí dotiahnuť do konca. Či budem s 'áčkom' alebo s 'dvadsaťjednotkou', to by som nechal na trénera. Samozrejme, každá účasť pri A-mužstve je pre mňa veľmi cenná a veľmi si to vážim," doplnil Milan Škriniar.

Stredopoliar Legie Varšava Duda upútal predovšetkým svojím bleskovým vyrovnávajúcim gólom v úvodnom zápase proti Walesu, presadil sa len niekoľko desiatok sekúnd po príchode na ihrisko. V súbojoch proti Rusku aj Anglicku následne nastúpil v základnej zostave SR. "Na šampionáte sme odviedli dobrú prácu, splnili sme cieľ. Bola to pekná púť, žiaľ, skončila sa. Škoda, že sme Nemcov viac nepotrápili a nepostúpili. Ja som rád, že som počas turnaja dostal od trénera šancu, a chcem sa poďakovať chalanom za to, že mi pomohli; pomáhali sme si všetci navzájom a držali za jeden povraz. Škoda dnešného zápasu," vyhlásil kreatívny záložník, ktorému utkveli v pamäti krásne spomienky: "Zo zápasových momentov si najviac zapamätám môj gól, víťazstvo nad Ruskom - historicky prvé na ME - a tiež postup. Z ostatných vecí skvelá partia chalanov a ľudia, s ktorými sme sa stretávali každý deň. Šampionát bol pre mňa určite doterajším vrcholom kariéry. Takýto veľký turnaj som doteraz nezažil, bolo to pre mňa neskutočné a užíval som si to. Nemal som veľké očakávania; povedal som si, že chcem odohrať čo najviac. Myslím si, že som toho odohral dosť. Som rád za to, že tréner mi dal šancu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies